Stichting Welzijn Hattem zoekt in verband met uitbreiding van het jongerenwerk een enthousiaste jongerenwerker voor 16 uur per week / bepaalde tijd met kans op verlenging

Het jongerenwerk in Hattem werkt preventief door op straat contact te leggen met jeugd en jongeren. Van daaruit bieden we een veilige en gezellige plek aan jongeren in het jongerencentrum. We verbinden jongeren met elkaar. We signaleren, motiveren, activeren en we verwijzen daar waar nodig. Naast recreatieve activiteiten, sport en spel, geven we ook voorlichting. Het liefst samen met onze jongeren. Het jongerenwerk werkt samen met diverse netwerkpartners zoals de politie, CJG, de buurtsportcoach en scholen.
Taken van de jongerenwerker:
• Contact leggen met jongeren op straat en/of in het jongerencentrum
• Signaleren waar de behoeftes van onze jongeren liggen
• Het opbouwen van een vertrouwensband
• Jongerenwerkers informeren over wat je ziet en hoort en samen sparren over deze informatie
• De jongerenwerker heeft een voorbeeldfunctie
• Organiseert activiteiten voor en mét jongeren
Wie en welke competenties zoeken wij?
• Je hebt affiniteit met de doelgroep
• Je werkt en denkt op minimaal MBO niveau SCW/SPW/SPH
• De jongerenwerker is 21 jaar of ouder
• Je bent zelfstandig en staat open voor feedback
• Je hebt overwicht op de groep
• Je bent minimaal één avond doordeweeks beschikbaar vanaf 18:30 uur
• Een vereiste is een verklaring omtrent gedrag (de onkosten worden vergoed)
Wat bieden wij?
• Een klein en gezellig team
• Mogelijkheid tot persoonlijke ontplooiing
• Begeleiding vanuit de jongerenopbouwwerker
• Mogelijkheid om vaardigheden te ontwikkelen en verantwoordelijkheden uit te bouwen
• WA verzekering
• Reiskosten
• Salaris volgens CAO Sociaal Werk
Kom jij ons team versterken en woon je in de omgeving van Hattem? Mail dan je CV en Motivatiebrief voor 4 mei naar mathildestam@swhattem.nl of bel voor informatie naar 038-4432881 / 06-31633539. De sollicitatiegesprekken zijn gepland op 12 mei 2021.

Jongeren in Hattem kunnen maatje zoeken met Mattie4U

In Hattem begint een maatjesproject voor en door jongeren: Mattie4u. Doel van het project is jongeren enthousiast maken om samen dingen te ondernemen. Een Mattie4U is er in alle soorten en maatjes: om mee te wandelen of te sporten, of, als je je eenzaam voelt, gewoon even wat te drinken en te kletsen. Het project gaat direct van start en wordt uitgevoerd door Stichting Welzijn Hattem.

De lockdown heeft grote impact op jongeren. Zij ervaren gebrek aan structuur en sociale contacten. Dit kan leiden tot mentale problemen bij jongeren. In het kader van het project ‘Jeugd aan zet’ heeft de Rijksoverheid middelen beschikbaar gesteld om jongeren te activeren in deze coronatijd. De gemeente Hattem kan deze middelen inzetten in de vorm van een subsidie en heeft de samenwerking gezocht met Stichting Welzijn Hattem.

Subsidie voor Stichting Welzijn Hattem voor uitvoering

Stichting Welzijn Hattem is aan de slag gegaan met het uitwerken van het idee van het maatjesproject voor jongeren. Op basis van dit plan heeft het college van B&W besloten Stichting Welzijn Hattem te subsidiëren, zodat het plan uitgevoerd kan worden.

Wethouder Martijn Hospers kijkt uit naar dit initiatief: ‘De beperkingen van de coronamaatregelen hebben een grote impact op jongeren. Het is belangrijk dat we met hen in contact blijven en dat we manieren vinden om hen, binnen de geldende maatregelen, actief te laten zijn. SWH heeft hiervoor een mooi plan bedacht en ik hoop dat dit tegemoet komt aan de behoeften van onze Hattemse jongeren.’ Ook Mathilde Stam, directeur van SWH, is enthousiast: ‘Als maatjes elkaar vinden, gebeurt er iets moois!’

Meer informatie en aanmelden

Wilt u meer informatie over het project of wil je je als jongere aanmelden voor het project? Neem dan contact op met Stichting Welzijn Hattem via jongerenwerk@swhattem.nl of via de jongerenwerkers Susanne Berends en Hakan Soykan, telefoonnummer 06-2004 6859.

Binnenkort worden er ook flyers uitgedeeld aan scholen, ondernemers, (sport-)verenigingen en netwerkpartners.

Webinar Mantelzorg in Balans

Als je lang zorgt voor een ander kun je overbelast raken. (Te) veel komt op jouw bordje: de zorg voor en zorgen om je naaste, werk, inkomen, opvoeding, huishouden, regelzaken…. In dit Webinar kijk je naar deze overbelasting en krijg je een handreiking om beter voor jezelf te zorgen. Steunpunt Mantelzorg van Koppel-Swoe te Epe organiseert deze Webinar in samenwerking met de Steunpunten mantelzorg in de gemeente Apeldoorn, Hattem, Heerde en Voorst. Tijdens dit Webinar zal Ingrid Schoen spreken. Zij is ervaringsdeskundige, auteur en psychosociaal verpleegkundige.

 Waarom dit Webinar?

Vanuit de Steunpunten Mantelzorg zien we dat veel mantelzorgers overbelast raken en dat deze coronatijd nog meer druk bij mantelzorgers kan neerleggen. Tijdens dit interactieve Webinar worden verschillende aspecten van mantelzorg besproken. Deelnemers krijgen antwoorden op vragen: waarom is het belangrijk om zelf in balans te blijven, wat is de impact van de aandoening van een naaste, hoe is het om samen te leven in coronatijd? Er is aandacht voor het vragen van hulp en we doen een mentale oefening om stil te staan bij de eigen balans.

Deelname

Het Webinar zal donderdag 18 februari van 19.30 uur tot 20.30 uur plaatsvinden. Aansluitend is er de mogelijkheid voor het stellen van vragen. Als je interesse hebt kan je je tot 12 februari aanmelden door een mail te sturen aan moniquescholten@swahttem.nl Bij aanmelding ontvang je verdere informatie.

Online Pubquiz voor jongeren die opgroeien met zorg

In de gemeente Hattem groeien ruim 850 jongeren op met zorg voor een naaste. Speciaal voor deze doelgroep wordt er een Online Pubquiz georganiseerd. Deze Online Pubquiz wordt gepresenteerd door acteur Matthijs Wind en er zijn leuke prijzen te winnen.

De Pubquiz

Matthijs Wind is bekend van televisie, hij heeft o.a. meegespeeld in Draadstaal en Badgasten. Ook is hij te zien in vele commercials. De Pubquiz wordt georganiseerd door het Steunpunt Mantelzorg van Koppel-Swoe i.s.m. de Steunpunten Mantelzorg in de gemeente Apeldoorn, Hattem, Heerde en Voorst. De Steunpunten vinden het belangrijk dat er aandacht is voor de jonge mantelzorgers. Daarom worden er regelmatig leuke activiteiten bedacht.

Deelname

De Pubquiz vindt vrijdag 29 januari 2021 van 19.00 uur tot 20.00 uur plaats.       Jongeren vanaf 12 jaar kunnen zich tot 27 januari aanmelden door een mail te sturen naar g.reumer@koppelswoe.nl. Na aanmelding ontvang je verdere informatie.

Steunpunt Mantelzorg

Steunpunt Mantelzorg is er voor al jouw vragen, voor een luisterend oor, informatie,  advies en praktische hulp. Stichting Welzijn Hattem is bereikbaar van maandag tot donderdag van 9:00-12:00 uur op telefoonnummer 038-4432881. Meer informatie over het Steunpunt Mantelzorg vind je op www.swhattem.nl/mantelzorgondersteuning/

Dag van de Mantelzorg 10 november

Op dinsdag 10 november is het de dag van de Mantelzorg en wordt er in heel Nederland aandacht besteed aan mensen die zorgen voor een ander. Op deze dag worden zij bedankt voor wat ze doen. Het lijkt vaak zo gewoon maar mantelzorger zijn is en blijft bijzonder! We hadden graag iedereen persoonlijk gezien in bijvoorbeeld een bijeenkomst waarbij we een ieder die mantelzorger is bedanken. Dat kan nu helaas niet i.v.m. Corona.

Om toch onze waardering uit te spreken, hebben we een alternatief bedacht voor dit jaar.
Elke (geregistreerde-) mantelzorger kreeg vanuit het Steunpunt Mantelzorg van Stichting Welzijn Hattem een klein presentje persoonlijk thuis bezorgd: een tasje met daarin een zeeppompje met de tekst “Ik was bij jou in goede handen”, het Mantelzorgmagazine, een brief van Monique Scholten van het Steunpunt Mantelzorg en een kaart van de Gemeente.

Zo’n 25 vrijwilligers hadden zich bij ons aangemeld om te helpen met het rond brengen van de tasjes. Op die manier is zo’n klus (275 tasjes rond brengen) zo geklaard! De tasjes werden enthousiast ontvangen, mensen waardeerden het erg dat er toch op deze manier aandacht is voor de mantelzorger.
Mooi om deze reacties te ontvangen van de mensen die het verdienen.

Mantelzorgers bedankt!

——————————————————————