Logo Mentorschap Overijssel Gelderland

Mentorschap Overijssel Gelderland zoekt betrokken mentoren

Wat ga je doen?
Stichting Mentorschap Overijssel Gelderland adviseert en ondersteunt bij het zoeken van een mentor (wettelijk vertegenwoordiger) voor mensen die niet goed voor zichzelf kunnen opkomen en geen familie of anderen hebben om op terug te vallen. De kantonrechter stelt dan een mentorschap in, dat wordt uitgevoerd door de vrijwilliger onder verantwoordelijkheid van stichting Mentorschap Overijssel Gelderland. We kijken zorgvuldig naar de juiste match tussen mentor en cliënt, waarbij de wensen van beiden uitgangspunt zijn.

Wat doet een mentor?
Een mentor is wettelijk vertegenwoordiger van mensen die niet goed voor zichzelf kunnen opkomen op het gebied van zorg en welzijn. Dit zijn bijvoorbeeld mensen met dementie, psychiatrische stoornissen of een verstandelijke beperking.
Een mentor is iemand die regelmatig langs gaat bij zijn cliënt, hem leert kennen en weet wat hij leuk en belangrijk vindt. Maar ook iemand die beslissingen kan nemen op het gebied van zorg en welzijn, die de cliënt zelf niet kan nemen omdat hij ze niet begrijpt of de gevolgen van zijn beslissingen niet kan overzien. We zoeken voor diverse cliënten mentoren die helpen besluiten te nemen over verzorging, verpleging, behandeling en begeleiding.

Wanneer kunnen we jouw inzet gebruiken?
De werktijden zijn flexibel in te delen, in overleg met de cliënt. Overdag of ’s avonds, doordeweeks of in het weekend? Je hebt hier zelf de keuze in. Gemiddelde tijdsbesteding is 8 – 10 uur per maand.

Wie zoeken wij?
Wil jij het verschil maken voor één van onze cliënten? Herken je onderstaande eigenschappen bij jezelf?

  • goed communiceren
  • initiatiefrijk
  • vaardig in besluiten en handelen
  • goed samenwerken
  • onafhankelijk en integer
  • grenzen stellen
  • bij voorkeur een zorg gerelateerde opleiding (minimaal MBO 4).

Het kunnen overleggen van een verklaring omtrent gedrag (VOG) maakt onderdeel uit van de procedure.

Wat bieden wij jou?
We bieden waardevol en verantwoordelijk vrijwilligerswerk met persoonlijk contact, ruimte voor eigen inbreng, flexibel in te delen tijden, scholing, begeleiding en ondersteuning, (maatschappelijke) werkervaring op jouw CV en onkostenvergoeding. Het is een boeiende vrijwilligersfunctie met een ‘bite’. Goed mentorschap uit zich in een combinatie van professionele kwaliteit en persoonlijke aandacht.

Wil je dit vrijwilligerswerk doen of er meer over weten?
Neem dan contact op met Bob Pieters via info@mentorschapog.nl of via telefoonnummer 06 – 83 65 15 25

terug naar alle vacatures