Alzheimer Oost-Veluwe zoekt een belangenbehartiger 

Als Belangenbehartiger ben je in Hattem dé stem voor mensen met dementie en hun naasten. Jij weet als geen ander hoe je mensen enthousiast kunt maken voor praktische activiteiten en voorzieningen die een dementievriendelijke samenleving stimuleren. Je bent goed op de hoogte van de standpunten van Alzheimer Nederland en draagt deze uit bij beleidsmakers, politici en relevante organisaties en instellingen binnen jouw gemeente. Je neemt deel aan relevante overleggen binnen jouw gemeente en geeft tijdens deze overleggen gevraagd én ongevraagd advies. Je bent politiek sensitief, resultaatgericht en hebt een sterke overtuigingskracht. 

Ben jij iemand die: 

  • Een warm hart heeft voor mensen met dementie en hun naasten;
  • Zonder eigenbelang en met open vizier kan werken;
  • Een relevant netwerk heeft of wil opbouwen in Hattem;
  • Initiatiefrijk en resultaatgericht is;
  • Graag en goed samenwerkt;
  • Op zoek is naar een uitdagende vrijwilligersfunctie;
  • Flexibel inzetbaar is en gemiddeld 4 uur per week beschikbaar is?

Dan komen wij graag met je in contact!  

Als belangenbehartiger in Hattem maak je deel uit van de afdeling Oost-Veluwe van Alzheimer Nederland (gemeenten Apeldoorn, Brummen, Epe, Hattem, Heerde en Voorst). Hier zetten we ons in om onze regio dementievriendelijk te maken. Onze vrijwilligers zorgen ervoor dat we mensen in de buurt ondersteunen. Ze behartigen hun belangen, geven voorlichting en organiseren ontmoetingen om ervaringen te delen of in contact te komen met anderen. 

Dit mag je van ons verwachten 

Je komt terecht in een warme, professionele organisatie en werkt samen met een groep betrokken mensen. Iedereen werkt met ongekend enthousiasme voor hetzelfde doel. Dit doen we vanuit een goede basis, want we vinden het belangrijk dat jij met plezier aan de slag kunt. Je kunt bijvoorbeeld allerlei voorlichting en trainingen volgen die aansluiten bij je functie. We organiseren netwerkbijeenkomsten tussen afdelingen en met collega’s op het landelijk kantoor en nemen jouw stem in beleid serieus. 

 

Meer informatie of solliciteren? 

Kijk dan op https://www.alzheimer-nederland.nl/regios/oost-veluwe/vrijwilligerswerk/belangenbehartiger-lokaal-0 of stuur een bericht naar m.kok@alzheimervrijwilligers.nl