Geheugensteunpunt dementie

U heeft het gevoel dat er iets niet pluis is met uw geheugen, dat van uw partner of familielid. Of u zoekt concrete hulp, maar weet niet precies waar te beginnen.

Als u te maken krijgt met dementie komt er veel op u af. U heeft ongetwijfeld veel vragen en loopt wellicht tegen knelpunten en moeilijke keuzes aan. Het Geheugensteunpunt reikt u daarbij de hand. U kunt bij ons terecht voor informatie, activiteiten, concrete ondersteuning en objectief advies.

Door ondersteuning te bieden bij het zoeken naar de voor u juiste begeleiding, of om u op weg te helpen bij praktische vragen.

Het Geheugensteunpunt werkt nauw samen met zorgpartijen, huisartsen en het Netwerk Dementie Noord/Oost-Veluwe.

We hebben veel folders over verschillende onderwerpen rond dementie die wellicht helpend zijn. Deze folders kunt u ophalen, maar indien gewenst kan ik ze ook bij u thuis brengen.

Informatie/Ondersteuningsaanbod van het Geheugensteunpunt:
Gedurende het hele jaar is er een divers aanbod:

  • Maandagmiddag en dinsdagmiddag kunt u binnen lopen voor informatie en advies
  • Voorlichtingsbijeenkomsten (informatie algemeen/specifiek thema).

Via de website www.hetgeheugensteunpunt.nl locatie Hattem, kunt u het actuele aanbod inzien.


Aanmelding voor casemanagement
:
De aanmelding voor een casemanager dementie, loopt via het Geheugensteunpunt.

Wat kan een casemanager voor u betekenen? Het casemanagement biedt ondersteuning en begeleiding door een vaste contactpersoon, die onafhankelijk adviseert en informeert, de weg wijst, de zorg in kaart brengt, coördineert en als vraagbaak voor cliënt en mantelzorgers fungeert.

Gratis training “omgaan met dementie”:
Wilt u meer weten over dementie en hoe u hier mee om kunt gaan? Dan is dit een mooie kans!
In het kader van “Hattem dementievriendelijk” vinden er gratis trainingen plaats op het stadhuis van Hattem. Deze training wordt verzorgd door trainers van “Samen dementievriendelijk”.
De trainingen zullen worden verzorgd conform de richtlijnen van het RIVM. Dit houdt in dat er 1,5 meter afstand moet zijn tussen de deelnemers onderling en de trainer(s).

De deelnemers krijgen een training GOED omgaan met dementie, waarbij de letters staan voor Geruststellen, Oogcontact maken, Even Meedenken en Dankjewel. Zo wordt bijgedragen een het vergroten van de kennis van dementie bij de inwoners van Hattem. Zij leren dementie sneller herkennen en kunnen hulp bieden als dat nodig is.

Bent u hierin geïnteresseerd of wilt u meer informatie? Dan kunt u zich aanmelden bij Janine Verduijn, coördinator van het Geheugensteunpunt Hattem:
06-83934473 of via mail: hattem@hetgeheugensteunpunt.nl

Alzheimer-café Heerde:

Elke tweede maandag van de maand (behalve juli en augustus) van 19.30 tot 21.00 uur.
(Momenteel niet i.v.m. de corona beperkingen)

Locatie: De Spikke, Stationsstraat 8 te Heerde,
Inloop: vanaf 19.00 uur
Toegang: Is gratis, evenals het eerste kopje koffie/thee.

https://www.alzheimer-nederland.nl/regios/oost-veluwe/alzheimer-cafe-heerde

Door de Corona tijd is er tot op heden nog geen nieuwe voorlichtingsavond geweest, maar de verwachting is dat er vanaf mei 2021 bijeenkomsten georganiseerd zullen worden met het onderwerp “Onbegrepen gedrag bij dementie”. Hierover volgt later meer informatie