Geheugensteunpunt dementie 2019-06-19T12:13:28+00:00

Geheugensteunpunt dementie

Inloopspreekuur: maandag van 10.00 tot 12.00 uur

U heeft het gevoel dat er iets niet pluis is met uw geheugen, dat van uw partner of familielid. Of u zoekt concrete hulp, maar weet niet precies waar te beginnen.
Het Geheugensteunpunt kan u daarbij helpen.
Door ondersteuning te bieden bij het zoeken naar de voor u juiste begeleiding. Of om u op weg te helpen bij praktische vragen.
Het Geheugensteunpunt werkt nauw samen met zorgpartijen, huisartsen en het Netwerk Dementie Oost-Veluwe.

Als u te maken krijgt met dementie komt er veel op u af. U heeft vragen of loopt tegen onzekerheden en moeilijke keuzes aan. De casemanager kan u hierbij helpen. U kunt bij ons terecht voor informatie, concrete ondersteuning, objectief advies, maar ook voor een kopje koffie en het ontmoeten van anderen.

Breng gerust een vrijblijvend bezoek aan ons. U bent van harte welkom.

Voor meer informatie kunt u ook terecht op de website: www.hetgeheugensteunpunt.nl

Omgaan met dementie: Bijeenkomst 3 oktober 2018

Beginnende dementie is een probleem waar een steeds groter wordende groep mensen mee te maken krijgt. Het is een ingrijpende aandoening die veel verwarring en onzekerheid oproept. In de eerste plaats bij de betrokkene zelf, maar zeker ook bij zijn of haar omgeving? Hoe ga je op een goede manier om met dit probleem? Hoe zorg je er voor dat je als familielid, mantelzorger, maar ook als vriend of bekende op een verstandige manier reageert op mensen die hier aan beginnen te lijden?

In mei 2018 vond er op het stadhuis in Hattem een ontmoeting over dit onderwerp plaats tussen mensen die vanuit de kerken bezoekwerk doen, vertegenwoordigers van Geheugensteunpunt Stichting Welzijn Hattem en van Alzheimer Nederland, afdeling Oost-Veluwe. Dit leidde tot betrokken gesprekken waaruit bleek dat er veel vragen leven, er onduidelijkheden waren en dat er veel behoefte was aan verdieping en aan het delen van ervaringen. De conclusie was dat deze avond voor een veel grotere groep mensen van binnen en buiten de kerk zou moeten worden herhaald.

Vandaar dat het pastoresconvent Hattem, het Geheugensteunpunt en Alzheimer Nederland een bijeenkomst hebben georganiseerd op woensdagavond 3 oktober in kerkgebouw de Open Poort.

Met medewerking van Marie-Josée Andringa, zij was voor haar pensioen specialist ouderengeneeskunde en ervaringsdeskundige op het gebied van dementie.