Voor het hospice zoeken we vrijwilligers om ons team uit te breiden. Wil je als gastvrouw/gastheer bijdragen aan een goede laatste levensfase van onze gasten? Dan kijken we uit naar jouw reactie.

Het werk

Vrijwilligers zijn in ons hospice onmisbaar. Als vrijwilliger bied je een luisterend oor voor de gast en de familie. Je bent gastheer of gastvrouw voor de naasten. Verder help je met eenvoudige dagelijkse handelingen zoals eten en drinken en doe je licht huishoudelijk werk zoals de afwas. Je draagt bij aan een prettig verblijf van de gast, bijvoorbeeld door rustig bij de gast te zitten of bijvoorbeeld voor te lezen. Iedere dag tussen 7.00 en 23.00 uur is er een vrijwilliger aanwezig. Een vrijwilligersdienst duurt 4 uur. ’s Nachts (tussen 23.00 en 07.00 uur) is er een professional van de thuiszorg in huis.

Hospice Hattem

Het Hospice Hattem is een kleinschalige woonomgeving waar gasten in de laatste levensfase zorg en aandacht krijgen. In een moeilijke periode van afscheid bieden professionals en vrijwilligers ondersteuning aan gasten en hun naasten. Al onze medewerkers zijn zeer gemotiveerd. Ze willen graag iets betekenen voor mensen die het moeilijk hebben en bieden een luisterend oor voor onze gasten en hun naasten. De inzet van vrijwilligers en zorg wordt geregeld door twee coördinatoren. Het bestuur is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van het beleid. Daarnaast is het bestuur klankbord en adviseur voor de coördinatoren en heeft de rol van werkgever.

Je profiel

Jij bent vriendelijk, zorgzaam en je kunt goed luisteren. Verder weet je rust en overzicht te bewaren. Je bent representatief, integer en flexibel en je respecteert emoties van de gast en hun naasten. Opleiding of een achtergrond in de zorg is niet nodig.
Verder vragen wij:
– goede communicatieve vaardigheden
– beschikbaarheid minimaal 4 uur per week
– ervaring of affiniteit met palliatieve zorg

Wat bieden wij

Betekenisvol vrijwilligerswerk in een huiselijke omgeving. Een kennismakingsperiode waarin je meeloopt met een vrijwilliger om te ervaren of het werk bij je past.

Interesse?

Stuur dan een korte motivatie naar bestuur@hospicehattem.nl. Bel met 06-30213741 als je vragen hebt of meer informatie over het werk als vrijwilliger wilt.