IJsselheem de Bongerd zoekt vrijwilligers die hen ondersteunen bij verschillende activiteiten. Wilt u wat betekenen voor onze bewoners en bent u minimaal 2x per maand beschikbaar? Dan zijn wij op zoek naar u!  Onderstaand vind u allerlei activiteiten waar we vrijwilligers voor zoeken:

Chauffeur Dagverzorging

U haalt bewoners vanuit de thuissituatie op met de auto en brengt hen naar de Dagverzorging in de Bongerd. Na het dagprogramma brengt u ze weer naar huis, u ontvangt een vergoeding voor de onkosten.

Dag en tijd: Vrijdag 8.30-9.30 en van 15.30-16.30 uur


Inval Chauffeur Maaltijdservice

U haalt maaltijden op bij de Bongerd en bezorgt deze bij inwoners van Hattem. U ontvangt een vergoeding voor de onkosten. Wij verstrekken 7 dagen per week maaltijden voor inwoners van Hattem, wij zijn op zoek naar iemand die het huidige team vrijwilligers van de Maaltijdservice wil versterken als invaller, uw inzet vindt dus plaats in overleg. U dient in het bezit te zijn van een auto en geldig rijbewijs.

Dag en tijd: Dagelijks tussen 11.30-12.30 uur


Gastvrouw/gastheer op de Huiskamers

Vindt u het leuk om te helpen met de maaltijden, koffiemomenten en aandacht te geven aan de bewoners d.m.v. een praatje of een spelletje? Dan is de Groepsverzorging iets voor u! Wij hebben verschillende groepen en er is vast een groep waarbij u zich graag wilt aansluiten.

Dagen en tijden in overleg


Gastheer/gastvrouw in het restaurant

Vindt u het leuk om te helpen in ons restaurant tijdens de warme maaltijd of de broodmaaltijd? U helpt een medewerker van de keuken bij het dekken van de tafels, het opnemen van de maaltijden en het uitserveren. Ondertussen ontmoet u onze bewoners en gasten.

Dag en tijd:
Woensdag, donderdag, vrijdag van 10.30 tot 13.30 uur
Zaterdag en zondag van 10.30 tot 13.30 uur
Maandag, donderdag, zaterdag, zondag van 16.30 tot 18.30 uur

 


Vrijwilligers Huiskamerproject

Hier bieden we de bewoners de gelegenheid om even de avond te doorbreken en samen koffie te drinken of een spelletje te doen. U schenkt veelal samen met een andere vrijwilliger koffie en u hebt gelegenheid om de bewoners aandacht te geven d.m.v. een praatje of een spelletje.

Dag en tijd: Donderdag 19.00-20.30 uur


Vrijwilligers gezocht voor Rollen door Hattem en Marktbezoek

Vindt u het leuk om samen met een bewoner in de rolstoel door Hattem te wandelen of een bezoek te brengen aan de markt of een winkel? Dan is dit uw kans! Voor een nog op te starten activiteit zoeken we een groep van 4 vrijwilligers!

Dag en tijd: Woensdag 15.00-16.30 uur


Vrijwilliger voor de avondronde

Vindt u het leuk om de bewoners te voorzien van koffie of thee en even een praatje te maken? Dan is de middag- of avondronde misschien iets voor u. Met de koffiewagen voorziet u de bewoners in huis van drinken.

Dag en tijd:
Vrijdag om de week 19.00-20.00 uur
Maandag 19.00-20.00 uur


Vrijwilliges voor individuele begeleiding

Vindt u het leuk om samen met een bewoner te wandelen, voor te lezen of een spelletje te doen? Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die een soort buddy/maatje zijn voor een bewoner.

Dagen en tijden in overleg en naar wens van de bewoner


Vrijwilliger dierenweide

Vindt u het leuk om de dieren te voeren en te helpen bij klusjes in en om de dierenweide? Dan doen wij graag een beroep op u.

Dag en tijd:
Dinsdagmorgen tussen 8.00-9.00 uur
Woensdag tussen 16.00-17.00 uur
1x in de maand een weekenddag

Wat biedt IJsselheem De Bongerd?

  • Jaarlijks wordt er een gezellige middag/avond georganiseerd waar u elkaar kunt ontmoeten en ervaringen uit kan wisselen.
  • Deelname aan voorlichtingsavonden en scholingen.
  • Een jaarlijkse kerstattentie.

Bent u enthousiast, geduldig en heeft u een luisterend oor? Dan zijn wij op zoek naar u.

Voor meer informatie of aanmelden, kunt u contact opnemen met:
Henriët Vijge, vrijwilligerscoördinator de Bongerd: 038 – 444 58 51 / 06 – 102 260 37 of via e-mail: vrijwilligers.debongerd@ijsselheem.nl