Mantelzorg 2019-08-19T14:32:01+00:00

Mantelzorgers zijn mensen die langdurig en intensief voor iemand uit hun omgeving zorgen. Dat kan bijvoorbeeld een partner, kind, ouder, vriend of kennis zijn, vanwege onder meer ziekte, beperking of stoornis.

Mantelzorg

Veel mensen vinden de zorg die ze geven heel vanzelfsprekend. Toch kan dit te veel of te zwaar worden, omdat het vaak veel verantwoordelijkheid, druk of zorgen met zich meebrengt.

Uiteraard is het belangrijk dat de mantelzorger de zorgtaken kan volhouden en kan combineren met andere taken. De geboden zorg wordt namelijk gecombineerd met het eigen leven, gezin, school of werk.

Mantelzorgondersteuning van Stichting Welzijn Hattem kan helpen op diverse gebieden, zoals het geven van informatie, advies en ondersteuning bij onder andere het vinden van de juiste hulp. Om de mantelzorger te ondersteunen kan bij Stichting Welzijn Hattem bijvoorbeeld personenalarmering aangevraagd worden en kan de ondersteuning van Op KO€RS helpen bij het aanvragen van zorg, aanpassingen, hulpmiddelen en andere voorzieningen. Desgewenst worden andere instanties ingeschakeld om de noodzakelijke hulp te bieden. Ook biedt mantelzorgondersteuning een luisterend oor en hulp bij praktische zaken.

Jonge Mantelzorgers

Op vrijdag 3 mei zijn we met een bus vol met jonge mantelzorgers naar Slagharen geweest. Georganiseerd en begeleid door de medewerkers van de Koninklijke van der Most uit Heerde hebben we een geweldige dag gehad. In achtbanen, draaimolens, vliegende olifanten en treinen hebben we ontzettend veel plezier gemaakt met elkaar.

Ben je jonge mantelzorger? Zou je het leuk vinden om samen met andere jonge mantelzorgers af en toe eens deel te nemen aan zo’n activiteit? Neem dan contact op met Monique Scholten via moniquescholten@swhattem.nl of bel naar 038-4432881

Nieuwsbrief Steunpunt Mantelzorg

Klik hier voor de nieuwsbrief zomer 2019