NIEUWSTE BERICHTEN

Naar alle berichten

Mantelzorgondersteuning

Mantelzorgers zijn mensen die langdurig en intensief voor iemand uit hun omgeving zorgen. Dat kan bijvoorbeeld een partner, kind, ouder, vriend of kennis zijn, vanwege onder meer ziekte, beperking of stoornis.

Mantelzorg voelt vaak vanzelfsprekend, maar het gaat verder dan de ‘gebruikelijke hulp’. We spreken van mantelzorg wanneer iemand structureel (langer dan 3 maanden) en intensief (meer dan 8 uur per week) voor een ander zorgt. Vaak komt het op je pad en kun je er niet zomaar mee stoppen.

Wil je meer lezen over wat mantelzorg precies is? Kijk dan eens op de website van MantelzorgNL, de belangenvereniging voor mantelzorgers in Nederland.

Mantelzorgondersteuning
Mantelzorg brengt vaak verantwoordelijkheid, druk of zorgen met zich mee. Daardoor kan het wel eens te veel of te zwaar worden. En soms is het in de wereld van de zorg ook gewoon lastig om de juiste weg te vinden. Het Steunpunt Mantelzorg van Stichting Welzijn Hattem kan helpen op diverse gebieden, zoals het geven van informatie, advies en ondersteuning bij onder andere het vinden van de juiste hulp. We kunnen je ook helpen om meer overzicht te krijgen van jouw situatie met de methode Bordje Vol.
Daarnaast helpen wij mantelzorgers op weg bij het aanvragen van zorg, aanpassingen, hulpmiddelen, personenalarmering en andere voorzieningen. Desgewenst kunnen we contact leggen met andere organisaties. Ook bieden wij een luisterend oor en hulp bij praktische zaken.

Contact
Heb je een vraag, of ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan gerust contact op voor een verkennend gesprek met Mariëtte van Raalte.
Telefoon: 038 443 2881
E-mail:  mariettevanraalte@swhattem.nl
Whatsapp: 06 2004 6859

Aanmelden als mantelzorger bij SWH
Wil je als mantelzorger de nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de evenementen en informatie-bijeenkomsten die in Hattem aangeboden worden?Meld je aan als mantelzorger via een van onderstaande buttons:

ik ben mantelzorger
ik ben jonge mantelzorger

Nieuwsbrief Mantelzorg voorjaar 2024Nieuwsbrief mantelzorg
De nieuwsbrief mantelzorg verschijnt 2x per jaar. Klik op de afbeelding om de nieuwste versie te lezen!