‘Iedereen doet mee in Hattem’, dat is waar wij als welzijnsorganisatie voor staan.

Actief burgerschap en sociale integratie

Wij houden ons bezig met actief burgerschap en sociale integratie. Niet voor iedereen is deelnemen aan het publieke leven vanzelfsprekend. Goede sociale vaardigheden hebben grote invloed op ons leven. Maar dat dit soms erg lastig is bewijst maar het grote percentage mensen dat zegt eenzaam te zijn. SWH helpt met sociale en maatschappelijke competenties waarmee iemand net even een zetje krijgt om op een goede manier met anderen te kunnen samenleven.

SWH biedt activiteiten aan speciaal voor u. Klik hier voor het aanbod.

Welzijnsrecept

Het Welzijnsrecept is een initiatief waarmee Stichting Welzijn Hattem ondersteuning biedt aan patiënten die, soms naast een medisch traject, gebaat zijn bij welzijnsactivering. Het kan daarbij gaan om bijvoorbeeld ouderen die wegens sluimerende eenzaamheid of depressie vaak de huisarts bezoeken, eerder op sociale dan op medische grond. Of mensen die na een operatie eigenlijk passende bewegingsactiviteiten nodig hebben, maar de eerste stap moeilijk zetten.

De huisarts, praktijkondersteuner, fysiotherapeut of doktersassistente bespreekt de mogelijkheden met de patiënt en geeft een doorverwijzing naar Welzijnsrecept. Vervolgens wordt er bij Stichting Welzijn Hattem een kennismakingsgesprek gehouden. Daarin geeft de patiënt aan waar behoefte aan is. Minder alleen zijn, meer bewegen, andere mensen leren kennen, naar buiten kunnen, vrijwilligerswerk, meer in evenwicht komen: iedereen heeft zijn eigen redenen voor Welzijnsrecept.  Één ding hebben zij gemeen: naast of ná de medische zorg, kunnen zij ook opleven door welzijnswerk.

Voor meer informatie over Welzijnsrecept kun u contact opnemen met SWH, 038-4432881; info@swhattem.nl

Participatieproject

Meedoen en meehelpen in onze stad: twee kerndoelen van ons werk die ook terugkomen in het Particiatieproject.
Hiermee zijn wij de maatschappelijke partner van de gemeente Hattem en bieden wij begeleiding aan mensen met een afstand tot de maatschappij.
Sociale activering en vrijwilligerswerk zijn hier onderdeel van.
Ons doel is om iedereen mee te kunnen laten draaien in de Hattemse samenleving.