Afgelopen donderdag (20 juni) organiseerde de Vrijwilligersacademie NOV in Hattem een workshop over het herkennen en bespreekbaar maken van geldzorgen.

Mensen met geldzorgen wachten vaak (te) lang met het zoeken van hulp. Ze willen hun geldzorgen geheim houden en zelf proberen het op te lossen, maar raken verder en verder in de financiële problemen. Dat heeft enorm veel impact op het welzijn van mensen. Het kan invloed hebben op relaties, op gezondheid en op werkgedrag bijvoorbeeld. Maar ook kan het leiden tot verslaving, om de zorgen even te kunnen vergeten.

Tijdens de workshop benadrukte Hiske Zandvliet van Geldfit hoe belangrijk het is om met mensen bij wie je geldzorgen vermoedt, het gesprek aangaat. Jouw gesprek met iemand kan het zaadje zijn dat wordt geplant, om direct of op een later moment hulp te gaan zoeken. Een heel interessante workshop!

Andere workshops bezoeken?
Mensen die vrijwilligerswerk doen in gemeente Epe, Heerde of Hattem kunnen gratis deelnemen aan het workshopaanbod van de Vrijwilligersacademie! Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan het programma najaar 2024. Dus doe je vrijwilligerswerk en lijkt het je interessant om workshops te volgen? Houd dan ons aanbod in de gaten op www.swhattem.nl/vrijwilligersacademie-noord-oost-veluwe of epedoet.nl/vrijwilligersacademie