Stichting Voor Mekaar zoekt vrijwilligers die hulp bieden aan mensen in Hattem

Wat ga je doen?
De hulpvragen zijn zeer gevarieerd. De vrijwilliger kan aangeven wat voor soort hulp hij of zij wil bieden en de koppeling tussen een hulpvraag en een vrijwilliger wordt geregeld door de coördinatoren van Voor Mekaar.

Mogelijke activiteiten zijn:

  • Gezelschap houden
  • Praatje maken, voorlezen
  • Hulp bij het doen van boodschappen
  • Kleine eenmalige klusjes
  • Hulp bij het invullen van formulieren
  • Autovervoer (tegen vergoeding)

Wanneer kunnen we jouw inzet gebruiken?
De vrijwilliger kan zelf aangeven wanneer hij of zij beschikbaar is. Soms zal een hulpvraag wekelijks zijn, maar vaak ook incidenteel. De vrijwilliger zal door de coördinatoren benaderd worden en als de tijd en activiteit passen, zal de vrijwilliger ingezet worden. Deze flexibiliteit is een voordeel voor personen die zich niet te veel willen vastleggen en meer op wisselende momenten beschikbaar zijn.

Wie zoeken wij?
De hulpvraag komt vooral van ouderen. Affiniteit met deze doelgroep is wenselijk.

Wat bieden wij jou?
De organisatie bestaat uit een bestuur, de coördinatoren en de vrijwilligers. De vrijwilliger heeft regelmatig contact met de coördinatoren die een verbindende factor zijn binnen de organisatie.  Verder is er eenmaal per jaar een terugkomdag. Hierbij wordt een relevant onderwerp besproken, meestal met een gastspreker. Dit wordt afgesloten met een lunch. Ook is er eenmaal per jaar een gezellig samenzijn met een drankje en hapjes/maaltijd.

Wil je dit vrijwilligerswerk doen of er meer over weten?
Zou u/jij dit vrijwilligerswerk willen doen? Of eerst nog iets meer erover willen weten? Neem dan contact op met Sylvia Bakker via info@voormekaarhattem.nl of via 06 – 212 500 52.

terug naar alle vacatures