Stichting Welzijn Hattem heeft vele trouwe en enthousiaste vrijwilligers.
Zonder deze mensen zou onze stichting niet kunnen doen wat zij nu doet! Wij onderstrepen het belang van deze doelgroep voor zowel de inwoners van Hattem als voor alle organisaties die dankbaar gebruik maken van vrijwilligers.

Vrijwilligers – Vacaturebank

Wij dragen graag ons steentje bij middels onze vrijwilligersvacaturebank, hét medium om vraag en aanbod bij elkaar te brengen. Niet alleen de vrijwilliger die zich dienstbaar wil maken, maar ook alle organisaties die vrijwilligers zoeken kunnen bij ons terecht. Op de vacaturebank hieronder vindt u vacatures voor vrijwilligers in Hattem en omgeving.

Ziet u een interessante vacature of wilt u meer weten over een bepaalde vacature, dan kunt u contact opnemen met SWH, 038-4432881; info@swhattem.nl.
Natuurlijk kunt u ook contact opnemen als u liever samen met de coördinator het vacature-aanbod door wilt nemen.

Vrijwilligers gezocht voor diverse functies

Klik hieronder voor meer info

Wellicht ziet u een interessante vacature

SWH zoekt vrijwilligers voor (incidenteel) tuinonderhoud

Oudere mensen die nog zelfstandig wonen krijgen soms meer moeite hun eigen tuin te onderhouden en zoeken daar dan hulp bij. Bent u die vrijwilliger met groene vingers en vindt u het leuk daar iemand mee te helpen?

Neem dan contact op met Stichting Welzijn Hattem via 038-4432881 of mail naar info@swhattem.nl of moniquescholten@swhattem.nl

SWH zoekt maatjes

SWH zoekt maatjes voor mensen die wat minder mobiel zijn en die het fijn vinden om een bezoekje te ontvangen. Tijden en frequentie in overleg.

Heeft u interesse in deze vacature neem dan contact op met Stichting Welzijn Hattem: 038-4432881 of via info@swhattem.nl of moniquescholten@swhattem.nl

Stichting Welzijn Hattem zoekt een vrijwilliger/stagiaire voor mantelzorgondersteuning

Het Steunpunt Mantelzorg van Stichting Welzijn Hattem ondersteunt en adviseert mantelzorgers.

Naast het aanbod aan ondersteuning, organiseren wij ook activiteiten voor (jonge) mantelzorgers waarbij ze de gelegenheid hebben even afstand te nemen van ‘het zorgen’ en andere mantelzorgers kunnen ontmoeten.

Respijtzorg bieden wij aan om de mantelzorgers ook de gelegenheid te geven even weg te kunnen. Respijtzorgvrijwilligers verblijven dan bij de zorgvrager thuis of gaan samen iets ondernemen zodat de mantelzorger even de handen vrij heeft.

Voor het uitbreiden van deze ondersteuning zijn wij op zoek naar enthousiaste vrijwilligers/stagiaires:

Wat zoeken wij?

 • Een vrijwilliger die affiniteit heeft met mantelzorg(ers) en zich kan aanpassen
 • Een vrijwilliger/stagiaire die zelfstandig kan werken, onder begeleiding van de coördinator van het Steunpunt
 • Die grenzen van zichzelf en anderen herkent en respecteert
 • Verklaring omtrent gedrag kan overleggen (onkosten worden vergoed)

Wat kan het Steunpunt Mantelzorg betekenen voor de vrijwilliger/stagiaire?

 • Een klein, gezellig team, waar je met vragen terecht kunt
 • WA verzekering
 • Eventueel reiskostenvergoeding

Interesse in deze vacature? Neem dan voor meer informatie  contact op met Stichting Welzijn Hattem: 038-4432881; info@swhattem.nl of  moniquescholten@swhattem.nl

Hospice Hattem

We zoeken vrijwilligers voor mensen in hun terminale fase.

Wil jij  meelopen met mensen in hun laatste levensfase ? Meehelpen om hun liefste wensen nog waar te maken ? Handen en voeten geven aan (palliatieve ) zorg ?

Ben jij 4 tot 8 uur beschikbaar?

Eventueel bereid een cursus te volgen ?

Dan zoeken we jou.

Wij gaan met jou in gesprek…… Je hoeft geen specifieke vooropleiding te hebben.

Heeft u interesse in deze vacature neem dan contact op met Stichting Welzijn Hattem: 038-4432881 of via info@swhattem.nl

Knotgroep Hattem

Landschapsbeheer Gelderland (Hattem)  zoekt vrijwilligers die zich actief en met plezier inzetten voor het behoud van knotbomen in het  Hattems IJssellandschap.

De werkzaamheden omvatten alle werkzaamheden voortvloeiend uit het wilgen knotten.

In de periode november-maart wordt één keer per maand op zaterdagochtend geknot. Werk jij ook graag buiten in de natuur? En wil je eens kennismaken met het werk? Neem dan contact op en kom een keer meewerken.

Heeft u interesse in deze vacature neem dan contact op met Stichting Welzijn Hattem: 038-4432881 of via info@swhattem.nl

Zwolle doet  Nachtbrakers met een groot hart

We zoeken vrijwilligers voor mensen in hun terminale fase.

Als vrijwilliger ben je een belangrijke schakel in de keten van zorgverleners. Je helpt de naaste familie en/of vrienden van de patiënt bij de dingen die moeten worden gedaan in deze bijzonder periode. De hulp kan variëren van de patiënt in en uit bed helpen tot ’s nachts waken terwijl de familie slaapt. Luisteren en “gewoon” er zijn, is een belangrijk onderdeel van het werk.

Door de aanwezigheid van jou als vrijwilliger kan de situatie voor een partner of familie dragelijker worden. Zo kan een naaste even een boodschap doen, een boek lezen of ’s nachts met een gerust hart gaan slapen.

Je hoeft als vrijwilliger geen medische of huishoudelijke taken te verrichten, maar uitsluitend hulp geven bij de persoonlijke verzorging van de patiënt.

Vaardigheden; een groot hart en compassie voor je medemens als belangrijkste vaardigheid!

We hebben behoefte aan vrijwilligers die zich betrokken voelen bij hun werk, het belangrijk vinden dat een zieke tot het sterven thuis kan worden verzorgd en het belang zien van mantelzorgondersteuning. Je hoeft geen specifieke vooropleiding te hebben.

Heeft u interesse in deze vacature neem dan contact op met Stichting Welzijn Hattem: 038-4432881 of via info@swhattem.nl

Dorcas

Dorcas, een organisatie die een steentje bijdraagt door verkoop van goederen. Deze opbrengst gaat naar landen waar ze het zwaar hebben en in armoede leven.

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers voor: kassawerkzaamheden, inname goederen, kleding sorteren/prijzen en voor de catering.

Heeft u interesse in deze vacature neem dan contact op met Stichting Welzijn Hattem: 038-4432881 of via info@swhattem.nl

Fietsmaatje gezocht

Wie wil een dame uit Hattem helpen om de handbike trainingen in Kampen en in Hattemerbroek te volgen.

Deze trainingen zijn op maandagavond (Kampen) en donderdagavond (Hattemerbroek).

Bent u in het bezit van een bus of auto met aanhangwagen (grote handbike)  en wilt u deze dame helpen?

Het is natuurlijk ook mogelijk om samen naar Hattemerbroek te fietsen om deze training bij volgen.

Heeft u interesse in deze vacature neem dan contact op met Stichting Welzijn Hattem: 038-4432881 of via info@swhattem.nl

Altijd al mee willen helpen om een Hattems festival tot een succes te maken? Wij zoeken (groepen) vrijwilligers die een deel van de activiteiten wil uitvoeren:opbouw coördinatie,opbouw vrijdag 6 september, opbouw zaterdag 7 september, facilitaire deel, familieplein, jamsessie, gastman/vrouw en muziekantebegeleiding.

Chauffeur met auto en aanhangwagen gevraagd.

Poot begeleiding, zoekt een vrijwilliger die zo af en toe met eigen auto en aanhanger wil rijden om groenafval af te voeren.

Poot onderhoud tuinen biedt onderhoud aan tuinen bij mensen met een beperkt budget. Website: pootbegeleiding.jimdo.com

Heeft u belangstelling, neem dan contact op met Stichting Welzijn Hattem: 038-4432881 of info@swhattem.nl

Helpende hand

VluchtelingenContact Hattem is op zoek naar vrijwilligers die willen helpen om een vluchteling een veilige plek te geven in Hattem.Het gaat erom  hen te begeleiden in de meest elementaire dingen, zoals het inrichten van een woning, het aanmelden voor de inburgeringcursus, inschrijven bij de gemeente en hen wegwijs maken in een voor hen onbekend Hattem. Allemaal zaken die om een goede begeleiding vragen. Een goede begeleiding zorgt voor een snelle integratie.

Voor meer informatie: info@swhattem / 038-4432881

Kruidentuin zoekt vrijwilliger

Kruidentuin De Franse Hof in Hattem zoekt iemand die graag buiten is en wil helpen de kruidentuin netjes te houden.

Voor meer informatie: Stichting Welzijn Hattem: info@swhattem.nl; 038-4432881.

InteraktContour zoekt vrijwilliger

Bij woonlocatie Daendels Borgh in Hattem biedt InteraktContour zorg aan cliënten met hersenletsel. Wil je deze uitdagende en interessante doelgroep helpen? Meld je graag als vrijwilliger!

InteraktContour biedt behandeling, wonen, begeleiding en dagbesteding voor mensen die problemen ervaren als gevolg van hersenletsel. Op de woonlocatie zijn we op het moment op zoek naar iemand die bij één van onze cliënten kan ondersteunen bij bezoek aan externen, zoals afspraken bij de Vogellanden, ziekenhuis,kapper enzovoort.

Onze cliënt heeft een spierziekte, is moeizaam ter been en maakt gebruik van scootmobiel en rollator. Prognose is dat ze verder achteruit zal gaan. Cliënt geeft de voorkeur aan een vrouwelijke vrijwilliger.

Ben je enthousiast of heb je nog vragen?
Neem dan contact op met Stichting Welzijn Hattem: info@swhattem.nl; 038-4432881.

D.O.S. Hattem vraag vrijwilligers voor hand- en spandiensten bar/keuken

Biljartvereniging D.O.S. zoekt een klantvriendelijke vrijwilliger voor hand- en spandiensten in de bar en keuken in het clubgebouw.

De werkzaamheden bestaan uit:

 • koffie, thee en drankjes inschenken
 • Eventueel consumpties in de biljartzaal brengen en bestellingen opnemen
 • Voor de keuken bestellingen aannemen en bezorgen in het bargedeelte

Voor meer informatie: Stichting Welzijn Hattem: info@swhattem.nl; 038-4432881.

HANZEHEERD DE BONGERD ZOEKT VRIJWILLIGERS.

Hanzeheerd de Bongerd zoekt vrijwilligers die hen ondersteunen bij verschillende activiteiten. Wilt u wat betekenen voor onze bewoners en bent u minimaal 2x per maand beschikbaar? Dan zijn wij op zoek naar u!  Onderstaand vind u allerlei activiteiten waar we vrijwilligers voor zoeken:

Chauffeur Dagverzorging:

U haalt bewoners vanuit de thuissituatie op met de auto en brengt hen naar de Dagverzorging in de Bongerd na het dagprogramma brengt u ze weer naar huis, u ontvangt een vergoeding voor de onkosten.

Dag en tijd: Vrijdag 8.30-9.30 en van 15.30-16.30 uur 

Gastvrouw/gastheer op de Groepsverzorging

Vind u het leuk om te helpen met de maaltijden, koffiemomenten en aandacht te geven aan de bewoners d.m.v. een praatje of een spelletje? Dan is de Groepsverzorging iets voor u, wij hebben verschillende groepen en er is vast een groep waarbij u zich graag wilt aansluiten.

Dag en tijd:       verschillende dagen en tijden bespreekbaar

 

Gastheer/gastvrouw in het restaurant.

Vindt u het leuk om te helpen in ons restaurant tijdens de warme maaltijd of de broodmaaltijd. U helpt een medewerker van de keuken bij het dekken van de tafels, het opnemen van de maaltijden en het uitserveren. Ondertussen ontmoet u onze bewoners en gasten.

Dag en tijd: vrijdag, zaterdag en zondag van 10.30 tot 13:30 uur. Maandag, vrijdag, zaterdag en zondag van 16.30 tot 18.00 uur

Vrijwilliger Broodwagen:

U gaat samen met en medewerker met de broodwagen door het huis om onze bewoners te voorzien van brood, beleg en zuivel. Ondertussen ziet en spreekt u veel bewoners     Dag en tijd: zaterdag 9.00-11.30 uur

Vrijwilligers Huiskamerproject:

Hier bieden we de bewoners de gelegenheid om even de avond te doorbreken en samen koffie te drinken of een spelletje te doen. U schenkt veelal samen met een andere vrijwilliger koffie en u hebt gelegenheid om de bewoners aandacht te geven d.m.v. een praatje of een spelletje.

Dag en tijd: woensdag om de week van 19.00-20.30 uur

Vrijwilliger Handwerkgroep

Een aantal bewoners vinden het leuk om met elkaar te handwerken, breien, haken, borduren, enz. Er zijn veel mogelijkheden, het niveau ligt niet hoog maar het is wel fijn als u enige ervaring heeft met afgevallen steken en advies.

Dag en tijd:      woensdag 14.30-16.00 uur

 

Vrijwilliger Avondreceptie

U bemand de receptie en bent het aanspreekpunt voor bezoekers en gasten die binnen komen en vragen hebben. U ontvangt een warme maaltijd van Hanzeheerd.

Dag en tijd:  dagen in overleg, de tijden zijn van 17.30-21.00 uur

 

Vrijwilliger Duofiets

Zou u het leuk vinden om samen met een bewoner te gaan fietsen met de duo fiets? Een duo fiets is een soort tandem, je zit alleen niet achter elkaar, maar gezellig naast elkaar. Hattem is een prachtige omgeving om te fietsen, de duo fiets heeft elektrische ondersteuning en is dus niet zwaar om mee te fietsen. Van tevoren kunt u de bewoners leren kennen en krijgt u instructie hoe de fiets werkt. Enthousiast? Laat het ons weten!

Dagen en tijden: in overleg, maar bij voorkeur minimaal 1x per 2 weken een ochtend of middag.

 

Vrijwilliger Mannenochtend en Spelletjesmiddag

Zou u het leuk vinden om samen met een aantal bewoners te kaarten of spelletjes te doen onder het genot van een kopje koffie? Wij zijn op zoek naar vrijwilligers voor onze nog op te starten speciale mannenochtend en spelletjesmiddag. Iets voor u?, laat het ons weten!

Dagen en tijden: dinsdag 10.30-12.00 uur en vrijdag  15.00-16.30 uur

 

Vrijwilligers gezocht voor Rollen door Hattem en Marktbezoek

Vindt u het leuk om samen met een bewoner in de rolstoel door Hattem te wandelen en een bezoek te brengen aan de markt of een winkel. Dan is dit uw kans!

Dag en tijd: woensdag 15.00-16.30 uur

 

Stichting Mentorschap Overijssel Gelderland zoekt vrijwillige mentoren voor Hattem e.o.

Een mentor is vertrouwenspersoon, begeleider en wettelijk vertegenwoordiger van een volwassene die, door ziekte of gebrek, niet in staat is zelf de regie te voeren over zijn welzijnsbelangen.

Het gaat vooral om beslissingen rond wonen, verzorging, verpleging.
De mentor gaat regelmatig op bezoek bij de cliënt thuis, of in een zorginstelling, en overlegt namens de cliënt met bijvoorbeeld arts of andere hulpverleners.

Belangrijke eigenschappen van een mentor zijn: inlevingsvermogen, besluitvaardigheid, in staat zijn om te handelen naar de normen en waarden van de cliënt.
Opleidingsniveau: minimaal MBO4.

De organisatie biedt een introductiecursus, workshops en ondersteuning door de regiocoördinator.

Voor meer informatie: Stichting Welzijn Hattem: info@swhattem.nl; 038-4432881.

Het Baken – Hoenwaard zoekt vrijwilligers

De aanwezigheid van vrijwilligers is van grote invloed op het welzijn en welbevinden van onze cliënten. Mede dankzij uw inzet krijgen bewoners extra aandacht.
U begeleidt op de afdeling en doet activiteiten met bewoners, zoals het spelen van een spelletje, ondersteunen bij de maaltijden of het maken van een wandeling, etc.
Ook zorgt u ervoor dat de samenleving ‘in huis wordt gehaald’ en dat bewoners daar deel van kunnen blijven uitmaken.
Dit maakt dat alle vrijwilligers voor ons van onschatbare waarde zijn.

U kunt bij ons aan de slag als vrijwilliger. Bij het kennismakingsgesprek gaan we kijken wat uw talenten zijn. Wat vind u leuk om te doen en waarbij voelt u zich prettig?

Hierbij zoeken we samen een passende activiteit voor u.

Vrijwilliger worden?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over de mogelijkheden? Neem dan contact op met Stichting Welzijn Hattem; info@swhattem.nl, 038-4432881.

Zorgverlening Het Baken – locatie Hoenwaard zoekt een buddy

Voor een cliënte van Hoenwaard zoeken we een buddy.
Voor haar zoeken we persoonlijke aandacht, iemand die speciaal aandacht aan haar geeft en bij haar op bezoek komt.
Samen een kopje koffie drinken, even buiten zitten, een praatje maken, een spelletje doen enzovoort.

Zijn er bepaalde vaardigheden voor de activiteit vereist of gewenst?

 • Praten
 • Kunnen luisteren
 • Op tijd komen
 • Je aan de gemaakte werkafspraken houden
 • Alleen werken (werkbegeleiding is op de achtergrond aanwezig)
 • Graag met ouderen mensen willen werken
 • Vriendelijk zijn tegen bewoners, gasten en collega’s
 • Verzorgd uiterlijk

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over de mogelijkheden?
Neem dan contact op met Stichting Welzijn Hattem: 038-4432881, info@swhattem.nl

RTV Hattem zoekt bestuursleden

RTV Hattem is de lokale omroep van Hattem. Wij maken tv- en radioprogramma’s, hebben een website en zijn actief op sociale media

Al dit werk wordt door vrijwilligers gedaan en daar hebben we nooit genoeg van. Actief zijn binnen RTV Hattem betekent dat je mee gaat draaien in een groep enthousiaste en gemotiveerde vrijwilligers. Er is altijd wat te doen en voor elk wat wils.

Wij zijn op zoek naar:

Bestuursleden m/v

RTV Hattem is de lokale omroep voor Hattem. Op bestuurlijk niveau zijn er verschillende geledingen waarvoor wij vrijwilligers zoeken. Onze organisatie is conform de Mediawet ingericht.

Wij zoeken een Bestuurslid voor het Stichtingsbestuur. Dit bestuur bestaat bij voorkeur uit minimaal vijf leden. Deels is het een bestuur op afstand, maar het is wenselijk dat er ook leden zijn die goed bekend zijn met het vak van radio- en tv-maken.

Het Stichtingsbestuur voert gemaakt beleid uit en zorgt ervoor dat de ruim 80 medewerkers voldoende gefaciliteerd worden om hun omroepwerk te kunnen doen. Het bestuur vergadert maandelijks.

De kernwaarden van een nieuwe bestuurder zijn:

 • Bij voorkeur afkomstig uit de gemeente Hattem;
 • Affiniteit hebben/bekend zijn met lokale media;
 • Een netwerk hebben binnen de gemeente Hattem;
 • Houdt van aanpakken, is collegiaal en enthousiast, denkt in kansen in plaats van beren;
 • Heeft bestuurlijke ervaring, bijvoorbeeld binnen een vereniging of stichting.

Het huidige interim-bestuur heeft een visie-document geschreven en een Kijk- en Luisteronderzoek gehouden. Deze documenten zijn op te vragen bij de interim-secretaris sandrarh.oosterveen@solcon.nl .

RTV Hattem heeft een licentie voor de zendmachtiging voor de gemeente Hattem en is volgend de mediawet een publieke lokale omroep in Nederland.

TV Hattem heeft een horizontale programmering en zend dagelijks uit. Alle nieuwsitems zijn ook te bekijken via het eigen YouTube-kanaal, via uitzending gemist en via de app. Ook zijn de Raads- en Commissievergaderingen van de gemeente Hattem live op tv te zien.

Radio Hattem zendt 24 uur per dag een mix van nieuws, muziek en informatie uit. Er wordt ook aandacht geschonken aan bijvoorbeeld kerken, sport, politiek, welzijn en andere belangrijke doelgroepen binnen de Hattemer gemeenschap. Ook de Raads- en Commissievergaderingen van de gemeente Hattem zijn live op de radio te volgen.

Er wordt op FM uitgezonden op de frequentie 106.6, via de kabel en via internet. Bovendien is de omroep ook via smartphone apps te horen.

RTV Hattem heeft een samenwerking met Omroep GLD en maakt gebruik van het nieuws van NOVUM. De stichting is ook lid van de OLON.

Wat biedt RTV Hattem:

 • een enthousiaste club mensen om mee te werken
 • altijd bovenop het nieuws bij alle evenementen in Hattem
 • begeleiding en een inwerktraject
 • opleidingsmogelijkheden – intern, maar ook professioneel via de OLON (de organisatie in Hilversum die lokale omroepen ondersteunt).

Wil je meer weten of heb je interesse? Neem dan contact op met Stichting Welzijn Hattem: info@swhattem.nl; 038-4432881.

RTV Hattem zoekt een netwerkbeheerder

RTV Hattem is de lokale omroep van Hattem. Wij maken tv- en radioprogramma’s, hebben een website en zijn actief op sociale media.

Al dit werk wordt door vrijwilligers gedaan en daar hebben we nooit genoeg van. Actief zijn binnen RTV Hattem betekent dat je mee gaat draaien in een groep enthousiaste en gemotiveerde vrijwilligers. Er is altijd wat te doen en voor elk wat wils.

Wij zijn op zoek naar:

Automatiseringsmedewerkers m/v

Een omroep is meer dan programma’s maken. De basis is een goede automatisering. Door een goed computernetwerk kunnen programma’s worden gemaakt, maar ook, worden doorgegeven naar de kijkers en luisteraars. Ook is een goede automatisering voorwaarde voor gebruik van de internetpagina en sociale media.

Wij zoeken voor de werkgroep Automatisering een netwerkbeheerder. De werkzaamheden omvatten het dagelijks beheer van het gehele computernetwerk.

Je bent o.a. verantwoordelijk voor het up-to-date houden van de beveiligingssoftware, het uitgeven van autorisaties aan je omroepcollega’s en verder alle voorkomende werkzaamheden die het beheer van een dergelijk netwerk met zich mee brengt.

Wij vragen hiervoor iemand met de nodige ervaring in computernetwerken. Het kunnen werken in teamverband is hierbij ook een vereiste.

Wat biedt RTV Hattem:

 • een enthousiaste club mensen om mee te werken
 • altijd bovenop het nieuws bij alle evenementen in Hattem
 • begeleiding en een inwerktraject
 • opleidingsmogelijkheden – intern, maar ook professioneel via de OLON (de organisatie in Hilversum die lokale omroepen ondersteunt).

Alle functies bij RTV Hattem zijn op vrijwillige basis. Daar staat tegenover dat je veel ervaring opdoet en dat je een enthousiaste en leuke groep collega’s tegenkomt. Misschien groei je door naar een regionale of landelijke omroep. Je zult niet de eerste zijn!

Heb je interesse? Neem dan contact op met Stichting Welzijn Hattem: info@swhattem.nl; 038-4432881.

RTV Hattem zoekt een nieuwsredacteur

RTV Hattem is de lokale omroep van Hattem. Wij maken tv- en radioprogramma’s, hebben een website en zijn actief op sociale media.

Al dit werk wordt door vrijwilligers gedaan en daar hebben we nooit genoeg van. Actief zijn binnen RTV Hattem betekent dat je mee gaat draaien in een groep enthousiaste en gemotiveerde vrijwilligers. Er is altijd wat te doen en voor elk wat wils.

Wij zijn op zoek naar:

Nieuwsredacteur/presentator Radio m/v
Ben jij nieuwsgierig en weet je wat er gebeurt in Hattem? Dan is de functie van Nieuwsredacteur/Presentator écht iets voor jou.

De werkzaamheden van de Nieuwsredacteur/Presentator bestaan uit het
verzamelen van nieuwsonderwerpen. Een belangrijke bron daarvoor zijn de persberichten die onze omroep elke dag ontvangt.
Daarbij kan je achtergrondinformatie zoeken en dit verder uitdiepen.
Je presenteert en produceert radioprogramma’s in toerbeurt met een team van medewerkers.

Ervaring is niet echt nodig, enthousiasme wel.

Wat biedt RTV Hattem:

 • een enthousiaste club mensen om mee te werken
 • altijd bovenop het nieuws bij alle evenementen in Hattem
 • begeleiding en een inwerktraject
 • opleidingsmogelijkheden – intern, maar ook professioneel via de OLON (de organisatie in Hilversum die lokale omroepen ondersteunt).

Alle functies bij RTV Hattem zijn op vrijwillige basis. Daar staat tegenover dat je veel ervaring opdoet en dat je een enthousiaste en leuke groep collega’s tegenkomt. Misschien groei je door naar een regionale of landelijke omroep. Je zult niet de eerste zijn!

Interesse?
Heb je interesse? Kom zaterdagmorgen tussen 10.00 uur en 12.00 uur live meekijken in onze radiostudio in De Marke! Of wil je eerst wat meer informatie? Neem dan contact op met Stichting Welzijn Hattem: info@swhattem.nl; 038-4432881.

RTV Hattem zoekt een presentator/cameraman m/v

RTV Hattem is de lokale omroep van Hattem. Wij maken tv- en radioprogramma’s, hebben een website en zijn actief op sociale media.

Al dit werk wordt door vrijwilligers gedaan en daar hebben we nooit genoeg van. Actief zijn binnen RTV Hattem betekent dat je mee gaat draaien in een groep enthousiaste en gemotiveerde vrijwilligers. Er is altijd wat te doen en voor elk wat wils.

Wij zijn op zoek naar:

Presentator / cameraman m/v

Voor de tv-tak van RTV Hattem zijn wij op zoek naar enthousiaste mensen die nieuwsitems willen maken.

Als presentator / cameraman maakt je items voor het programma NOV in Beeld. In deze functie maak je kennis met alle facetten van het maken van een nieuwsitem: filmen, presenteren/interviewen en monteren. Dat lijkt heel wat en dat is heel wat. Maar… wij helpen je graag. We bieden je een intern opleidingstraject van een jaar waarin je kennis maakt met alle facetten van het tv-werk.

Ervaring is niet altijd nodig, enthousiasme wel.

Wat biedt RTV Hattem:

 • een enthousiaste club mensen om mee te werken
 • altijd bovenop het nieuws bij alle evenementen in Hattem
 • begeleiding en een inwerktraject
 • opleidingsmogelijkheden – intern, maar ook professioneel via de OLON (de organisatie in Hilversum die lokale omroepen ondersteunt).

Alle functies bij RTV Hattem zijn op vrijwillige basis. Daar staat tegenover dat je veel ervaring opdoet en dat je een enthousiaste en leuke groep collega’s tegenkomt. Misschien groei je door naar een regionale of landelijke omroep. Je zult niet de eerste zijn!

Heb je interesse? We kunnen je uitnodigen voor een kennismakingsgesprek. Of je gaat een dag meelopen om te kijken of het werk bij je past. Als dat zo is, dan kunnen gezamenlijk afspraken worden gemaakt over de inzet.

Wil je meer weten of heb je interesse neem dan contact op met Stichting Welzijn Hattem: info@swhattem.nl; 038-4432881.

RTV Hattem zoekt een radioplanner

RTV Hattem is de lokale omroep van Hattem. Wij maken tv- en radioprogramma’s, hebben een website en zijn actief op sociale media.

Al dit werk wordt door vrijwilligers gedaan en daar hebben we nooit genoeg van. Actief zijn binnen RTV Hattem betekent dat je mee gaat draaien in een groep enthousiaste en gemotiveerde vrijwilligers. Er is altijd wat te doen en voor elk wat wils.

Wij zijn op zoek naar:

Automatiseringsmedewerkers m/v

Een omroep is meer dan programma’s maken. De basis is een goede automatisering. Door een goed computernetwerk kunnen programma’s worden gemaakt, maar ook, worden doorgegeven naar de kijkers en luisteraars. Ook is een goede automatisering voorwaarde voor gebruik van de internetpagina en sociale media.

Voor de radioautomatisering zoeken wij een Radioplanner. Deze functie houdt in, dat je het radioautomatisering-systeem zodanig programmeert dat op het juiste tijdstip het juiste programma wordt ingepland.

Diverse programma’s worden door de programmamakers aangeleverd en die moeten worden verwerkt. Voor deze functie is wel affiniteit met computers noodzakelijk, maar wel op gebruikersniveau. Zorgvuldig kunnen werken is iets wat voor zichzelf spreekt.

Je gaat deel uitmaken van de werkgroep Automatisering. Voor een deugdelijke opleiding wordt gezorgd.

Ervaring is niet echt nodig, enthousiasme wel.

Wat biedt RTV Hattem:

 • een enthousiaste club mensen om mee te werken
 • altijd bovenop het nieuws bij alle evenementen in Hattem
 • begeleiding en een inwerktraject
 • opleidingsmogelijkheden – intern, maar ook professioneel via de OLON (de organisatie in Hilversum die lokale omroepen ondersteunt).

Alle functies bij RTV Hattem zijn op vrijwillige basis. Daar staat tegenover dat je veel ervaring opdoet en dat je een enthousiaste en leuke groep collega’s tegenkomt. Misschien groei je door naar een regionale of landelijke omroep. Je zult niet de eerste zijn!

Heb je interesse?

Wil je meer weten of heb je interesse neem dan contact op met Stichting Welzijn Hattem: info@swhattem.nl; 038-4432881. Je wordt dan uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.

RTV Hattem zoekt een redacteur sociale media

RTV Hattem is de lokale omroep van Hattem. Wij maken tv- en radioprogramma’s, hebben een website en zijn actief op sociale media.

Al dit werk wordt door vrijwilligers gedaan en daar hebben we nooit genoeg van. Actief zijn binnen RTV Hattem betekent dat je mee gaat draaien in een groep enthousiaste en gemotiveerde vrijwilligers. Er is altijd wat te doen en voor elk wat wils.

Wij zijn op zoek naar:

Redacteur website en sociale media m/v

Dagelijks raadplegen vele mensen de website en sociale media van onze omroep. RTV Hattem wordt door gebruikers gezien als een belangrijke bron van nieuws en actualiteit in Hattem.

De werkzaamheden van de contentbeheerder website en sociale media bestaan uit het verzamelen van nieuwsonderwerpen. Een belangrijke bron daarvoor zijn de persberichten die onze omroep elke dag ontvangt.
Daarbij kan je achtergrondinformatie zoeken en dit verder uitdiepen.
Actieve deelname aan het dagelijks verzorgen van nieuws op internet en sociale media is belangrijk. In gezamenlijk overleg met de andere redacteuren worden afspraken gemaakt over de inzet.

De werkzaamheden kan je vanuit je eigen huis verrichten.

Ervaring is niet echt nodig, enthousiasme wel.

Wat biedt RTV Hattem:

 • een enthousiaste club mensen om mee te werken
 • altijd bovenop het nieuws bij alle evenementen in Hattem
 • begeleiding en een inwerktraject
 • opleidingsmogelijkheden – intern, maar ook professioneel via de OLON (de organisatie in Hilversum die lokale omroepen ondersteunt).

Alle functies bij RTV Hattem zijn op vrijwillige basis. Daar staat tegenover dat je veel ervaring opdoet en dat je een enthousiaste en leuke groep collega’s tegenkomt. Misschien groei je door naar een regionale of landelijke omroep. Je zult niet de eerste zijn!

Interesse?

Heb je interesse in deze belangrijke en interessante werkzaamheden die je deels in je eigen tijd kan uitvoeren neem dan contact op met Stichting Welzijn Hattem: info@swhattem.nl; 038-4432881. Je wordt dan uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.

RTV Hattem zoekt sportverslaggevers

RTV Hattem is de lokale omroep van Hattem. Wij maken tv- en radioprogramma’s, hebben een website en zijn actief op sociale media.

Al dit werk wordt door vrijwilligers gedaan en daar hebben we nooit genoeg van. Actief zijn binnen RTV Hattem betekent dat je mee gaat draaien in een groep enthousiaste en gemotiveerde vrijwilligers. Er is altijd wat te doen en voor elk wat wils.

Voor de uitbreiding van het sportprogramma op zaterdagmiddag is Radio Hattem op zoek naar enthousiaste mensen met interesse in sport!

Sportverslaggever radio m/v
Als sportverslaggever draag je bij aan één van de belangrijkste taken van de omroep: het brengen van lokaal sportnieuws. Met behulp van draagbare apparatuur ga je naar activiteiten en sportevenementen in de regio en zorg je voor een impressie op de radio door middel van interviews en verslagen. Bij live-verslagen krijg je een reportage-set tot je beschikking waarmee je direct contact met de studio kunt maken.

Presentator radio m/v
Als presentator ben jij de stem van het sportprogramma. Je zorgt voor de invulling van de diverse onderwerpen van het sportprogramma en wordt ondersteund door de sportredactie.

Ervaring is niet altijd nodig, enthousiasme wel.

Wat biedt RTV Hattem:

 • een enthousiaste club mensen om mee te werken
 • altijd bovenop het nieuws bij alle evenementen in Hattem
 • begeleiding en een inwerktraject
 • opleidingsmogelijkheden – intern, maar ook professioneel via de OLON (de organisatie in Hilversum die lokale omroepen ondersteunt).

Alle functies bij RTV Hattem zijn op vrijwillige basis. Daar staat tegenover dat je veel ervaring opdoet en dat je een enthousiaste en leuke groep collega’s tegenkomt. Misschien groei je door naar een regionale of landelijke omroep. Je zult niet de eerste zijn!

Interesse?
Heb je interesse? Kom zaterdagmiddag tussen 14.00 uur en 17.00 uur live meekijken in onze radiostudio in De Marke! Of wil je eerst wat meer informatie? Dan kun je contact opnemen via Stichting Welzijn Hattem: info@swhattem.nl; 038-4432881.