Zwolle doet Nachtbrakers met een groot hart

We zoeken vrijwilligers voor mensen in hun terminale fase.

Als vrijwilliger ben je een belangrijke schakel in de keten van zorgverleners. Je helpt de naaste familie en/of vrienden van de patiënt bij de dingen die moeten worden gedaan in deze bijzonder periode. De hulp kan variëren van de patiënt in en uit bed helpen tot ’s nachts waken terwijl de familie slaapt. Luisteren en ‘gewoon’ er zijn, is een belangrijk onderdeel van het werk.

Door de aanwezigheid van jou als vrijwilliger kan de situatie voor een partner of familie dragelijker worden. Zo kan een naaste even een boodschap doen, een boek lezen of ’s nachts met een gerust hart gaan slapen.

Je hoeft als vrijwilliger geen medische of huishoudelijke taken te verrichten, maar uitsluitend hulp geven bij de persoonlijke verzorging van de patiënt.

Vaardigheden; een groot hart en compassie voor je medemens als belangrijkste vaardigheid!

We hebben behoefte aan vrijwilligers die zich betrokken voelen bij hun werk, het belangrijk vinden dat een zieke tot het sterven thuis kan worden verzorgd en het belang zien van mantelzorgondersteuning. Je hoeft geen specifieke vooropleiding te hebben.

Heeft u interesse in deze vacature neem dan contact op met Stichting Welzijn Hattem: 038-4432881 of via info@swhattem.nl