Op dinsdag 10 november is het de dag van de Mantelzorg en wordt er in heel Nederland aandacht besteed aan mensen die zorgen voor een ander.

Op deze dag worden zij bedankt voor wat ze doen. Het lijkt vaak zo gewoon maar mantelzorger zijn is en blijft bijzonder! We hadden graag iedereen persoonlijk gezien in bijvoorbeeld een bijeenkomst waarbij we een ieder die mantelzorger is bedanken. Dat kan nu helaas niet i.v.m. Corona.

Om toch onze waardering uit te spreken, hebben we een alternatief bedacht voor dit jaar.
Elke (geregistreerde-) mantelzorger kreeg vanuit het Steunpunt Mantelzorg van Stichting Welzijn Hattem een klein presentje persoonlijk thuis bezorgd: een tasje met daarin een zeeppompje met de tekst “Ik was bij jou in goede handen”, het Mantelzorgmagazine, een brief van Monique Scholten van het Steunpunt Mantelzorg en een kaart van de Gemeente.

Zo’n 25 vrijwilligers hadden zich bij ons aangemeld om te helpen met het rond brengen van de tasjes. Op die manier is zo’n klus (275 tasjes rond brengen) zo geklaard! De tasjes werden enthousiast ontvangen, mensen waardeerden het erg dat er toch op deze manier aandacht is voor de mantelzorger.
Mooi om deze reacties te ontvangen van de mensen die het verdienen.

Mantelzorgers bedankt!