Actueel 2019-04-23T15:31:09+00:00

Kom naar de open ochtend van RTV Hattem en SWHattem
6 april tussen 10.00 – 12.00 uur

Heb je altijd al willen weten hoe radio- en tv-programma’s worden gemaakt?
Of ben je benieuwd wat SWH en RTV Hattem doen voor de Hattemers? Kom dan naar de Open Ochtend in De Marke op 6 april. Je kan dan een kijkje nemen bij beide organisaties en tegelijk de live-uitzending van het radioprogramma “Hattem Actueel” beleven in de onlangs opnieuw in gebruik genomen studio.
Stichting Welzijn Hattem en Radio/TV Hattem werken beide vanuit De Marke en zijn onlangs een unieke samenwerking aangegaan. Een samenwerking die tegelijk een versterking is van de Kulturhus-gedachte van De Marke. Daarnaast leveren zowel SWH als RTV Hattem een goede en zinvolle bijdrage aan de Hattemer samenleving. Beide organisaties willen graag meer bekendheid geven aan hun activiteiten. Daarom wordt deze Open Ochtend georganiseerd op zaterdag 6 april a.s. Iedereen is die dag van harte welkom in De Marke, Daendelsweg 2, tussen 10.00 en 12.00 uur. Aanmelding vooraf is niet nodig. De koffie staat klaar.

Fundag voor jonge mantelzorgers
Geef je nu op!

Op vrijdag 3 mei organiseert van der Most uit Heerde, in samenwerking met de steunpunten Mantelzorg in Heerde, Epe en Hattem, voor alle jonge mantelzorgers uit die gemeenten een Fundag.

Jonge mantelzorgers zijn kinderen die niet zorgeloos kunnen opgroeien, omdat er bij hen thuis iemand ziek is of een beperking heeft.

Wat we gaan doen is nog een verassing, maar we hopen weer op een bus vol kinderen en begeleiders. We vertrekken om 9:00 uur en zullen rond 18:00 weer terug zijn.

Ben jij een jonge mantelzorger en tussen de 8 en 16 jaar en heb je zin in een dagje uit? Geef je dan vóór 1 april op bij het Steunpunt Mantelzorg van Stichting Welzijn Hattem via steunpuntmantelzorg@swhattem.nl of via 038-4432881

Gun mantelzorgers een week vrij per jaar, zonder gedoe

Magazine Margriet en MantelzorgNL pleiten ervoor dat mantelzorgers tenminste één week per jaar mantelzorgvrij kunnen zijn – en dat zonder regelgedoe. Daarom roepen Margriet en MantelzorgNL iedereen op om de petitie te ondertekenen op: www.margriet.nl/mantelzorgpetitie

Er zijn in Nederland 4,4 miljoen mantelzorgers. Een deel van deze mantelzorgers geeft aan zich overbelast te voelen. Het regelen van vervanging, zodat ze weer even op adem kunnen komen, blijkt vaak heel moeilijk te realiseren. Omdat voor mantelzorgers onduidelijk is waar ze terechtkunnen en vervangende zorg ook nog eens weinig beschikbaar is. Ze worden van het kastje naar de muur gestuurd. Dit moet anders, vinden Margriet en MantelzorgNL. Mantelzorgers verdienen een weekje vakantie zonder zorgen en gedoe. Dat verdienen ze dubbel en dwars.

We willen dat elke mantelzorger die een week mantelzorgvrij wil zijn, dit bij één aanspreekpunt op een eenvoudige manier kan regelen.  Wij willen dat de mantelzorger zich niet druk hoeft te maken wie het achter de schermen regelt – gemeente of zorgverzekeraar – maar zorgeloos een weekje vrij van taken kan zijn. Wanneer een mantelzorger zich meldt, verwachten we iemand die meedenkt en het mogelijk maakt, in plaats van een af- of verwijzing.

Teken dus deze petitie! Ga naar www.margriet.nl/mantelzorgpetitie

Op KO€RS 

Voor hulp en advies bij formulieren en financiën is er elke dinsdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur een spreekuur bij SWH in De Marke.

Repair Café

Dag en tijdstip: iedere laatste maandag van de maand van 13.30 tot 15.30 uur