NIEUWSTE BERICHTEN

Naar alle berichten

Welzijn op Recept

Soms zit het even niet mee of is het lastig om zelf weer een positieve draai aan het leven te geven. Mogelijk zijn er klachten ontstaan door een  ingrijpende gebeurtenis, zoals een naaste die is overleden, ziekte of verlies van werk. Wellicht zou u meer mensen willen leren kennen of uw talenten met anderen willen delen. U wilt wel in actie komen en er iets aan doen, maar weet niet precies hoe en wat er allemaal mogelijk is. In dat geval is Welzijn Op Recept een uitkomst.

Wat is Welzijn op Recept?
Welzijn op Recept (WOR) is in een samenwerkingsinitiatief van Stichting Welzijn Hattem en de eerstelijnszorg (huisartsen, praktijkondersteuners, wijkverpleegkundigen, fysiotherapeuten) en biedt ondersteuning bij het behouden en verbeteren van gezondheid en welzijn. Via Welzijn op Recept ontdekt u waar u (weer) blij van wordt en energie van krijgt. U kunt deelnemen aan diverse activiteiten gericht op ontmoeting, creativiteit, sport en bewegen.

Deze activiteiten kunnen helpen om meer sociale contacten, zingeving, plezier of energie te krijgen. Samen met een welzijnscoach kijkt u welke activiteiten bij u passen.

Doorverwijzing naar Welzijn op Recept
Heeft u interesse in Welzijn Op Recept, dan kunt u via uw huisarts of een andere zorgverlener (zoals bijvoorbeeld de praktijkondersteuner, wijkverpleegkundige of fysiotherapeut) een doorverwijzing aanvragen. U krijgt dan geen recept voor medicijnen of een verwijzing naar een specialist uitgeschreven, maar een recept met een verwijzing naar een welzijnscoach.  De welzijnscoach denkt met u mee, wijst u op mogelijkheden en gaat, wanneer u dat prettig vindt, een eerste keer mee.

Welke activiteiten zijn er?
Er zijn verschillende soorten activiteiten beschikbaar. Bijvoorbeeld samen koffie drinken, wandelen of creatief bezig zijn. Ook kunt u zelf vrijwilliger worden of in een groepje in gesprek gaan met gelijkgestemden over levensvragen of politiek. Er is altijd wel een activiteit te vinden die bij u past en zo niet dan kijken we verder. Voor verhalen van Hattemers die u zijn voorgegaan klik hier.

Heeft u interesse in wat de welzijnscoaches voor u kunnen betekenen? Neem gerust vrijblijvend contact op met Bernadette Verbiesen of Monique Scholten van Stichting Welzijn Hattem via info@swhattem.nl of bel naar 038-4432881