Bewegen voor ouderen

Bewegen is goed voor je motoriek en je geheugen. Het helpt je om fit te blijven. Bewegen zorgt er namelijk voor dat het verouderingsproces geremd wordt; het is goed voor de ademhaling, bloedcirculatie, spieren en botten, het verkleint het risico op botbreuken, het heeft een positieve invloed op de mentale gezondheid, het evenwichtssysteem blijft hierdoor beter intact, je blijft langer zelfredzaam en ook lijkt het een positieve invloed te hebben op het voorkomen/reduceren van dementie en Alzheimer. Reden genoeg dus om hier aandacht aan te schenken.

Heeft u vragen over het aanbod, of wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op via 038 – 44 32 881 of  info@swhattem.nl.

Yoga en milde yoga

Door middel van eenvoudige oefeningen kunt u uw lichaam soepel en krachtig maken en houden. Yoga is een moment voor uzelf waarin de balans tussen spanning en ontspanning weer hersteld kan worden.
Start: nader te bepalen
Dag/tijd: Dinsdag, 9.00-10.00 uur en 10.10-11.10 uur.
Kosten: € 160,00 (€ 80,00 per half jaar)

Dynamic tennis

Dynamic tennis is een racketsport voor dames en heren.
Start: nader te bepalen
Dag/tijd: Donderdag, 14.30-15.30 uur
Kosten: € 118,00 (€ 59,00 per half jaar)

ZitFit

Bewegen vanuit of achter de stoel, o.l.v. buurtsportcoach.
Start: nader te bepalen
Dag/tijd: Woensdag, 10.30-11.30 uur in Het Uilenhofje (voormalig IJsbaangebouwtje)
Kosten: € 2,00 (inclusief koffie)

Volksdansen

Onder begeleiding van een docent wordt er gedanst op muziek uit verschillende landen. Een gezellige en sportieve dansmiddag voor zowel beginners als gevorderden.
Start: nader te bepalen
Dag/tijd: Maandag, 13.45-14.45 uur
Kosten: nader te bepalen

Koersbal

Koersbal lijkt op jeu de boules maar wordt binnen gespeeld op een vilten mat.
Start: nader te bepalen

Fietsgroep (inloop)

De Fietsgroep fietst van mei t/m september, om de week op dinsdagmiddag en een enkele keer een hele dag. Samen met mensen uit de groep worden leuke fietsroutes samengesteld. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons.

Wandelen (inloop)

Elke woensdagochtend vertrekt om 10.00 uur bij  Stichting Welzijn Hattem een wandelgroep. Gezelligheid, spelenderwijs conditie opbouwen en mooie (wandel)plekjes rondom Hattem ontdekken staan hierbij centraal. De wandeling duurt tot 11.00 uur.

Biljarten

Kom gezellig biljarten, een wedstrijd of spelletje en daarna gezellig zitten en wat drinken aan de bar. U kunt hier iedere dag gebruik van maken, inclusief het weekend van 12.00 tot 23.00 uur. Stap gewoon eens binnen en maak kennis met deze nieuwe activiteit.
Biljartclub DOS in de Triangel (naast ’t Heem).
Lidmaatschap: € 18,00 per maand (onbeperkt spelen).

Sjoelen (inloop)

Een gezellige middag met een gemoedelijke competitie. Kom gerust eens binnenlopen op donderdag van 13.30-16.00 uur.
Kosten: € 1,00 per keer