Bewegen voor ouderen

Bewegen is goed voor je motoriek en je geheugen. Het helpt je om fit te blijven. Bewegen zorgt er namelijk voor dat het verouderingsproces geremd wordt; het is goed voor de ademhaling, bloedcirculatie, spieren en botten, het verkleint het risico op botbreuken, het heeft een positieve invloed op de mentale gezondheid, het evenwichtssysteem blijft hierdoor beter intact, je blijft langer zelfredzaam en ook lijkt het een positieve invloed te hebben op het voorkomen/reduceren van dementie en Alzheimer. Reden genoeg dus om hier aandacht aan te schenken.

Heeft u vragen over het aanbod, of wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op via 038 – 44 32 881 of  info@swhattem.nl.

Wandelen (inloop)

Elke woensdagochtend vertrekt om 10.00 uur vanaf het marktplein een wandelgroep. Gezelligheid, spelenderwijs conditie opbouwen en mooie (wandel)plekjes rondom Hattem ontdekken staan hierbij centraal. De wandeling duurt ongeveer een uur en daarna is er gelegenheid voor een gezamenlijk kopje koffie.

Biljarten

Kom gezellig biljarten, een wedstrijd of spelletje en daarna gezellig zitten en wat drinken aan de bar. U kunt hier iedere dag gebruik van maken, inclusief het weekend van 12.00 tot 23.00 uur. Stap gewoon eens binnen en maak kennis met deze nieuwe activiteit.
Biljartclub DOS in de Triangel (naast ’t Heem).
Lidmaatschap: € 18,00 per maand (onbeperkt spelen).

ZitFit

Vanuit uw stoel (of staand) oefeningen doen die u soepel, fit en vitaal houden. Iedereen op zijn/haar eigen tempo en niveau.
Dag/tijd: Woensdag 10.30 – 11.15 uur in De Hoenwaard (zaal De Bleek).

ZitFit door Buurtsportcoach Leon en georganiseerd door Stichting Welzijn Hattem

Sjoelen / klaverjassen (inloop)

Een gezellige middag met een gemoedelijke competitie. Kom gerust eens binnenlopen op maandag van 13.30-16.00 uur.
Dag/tijd: Maandag 13.30 -16.00 uur in de Marke
Kosten: € 1,00

Bewegen bij andere organisaties in Hattem

Voor meer beweging kunt u ook aansluiten bij andere organisaties in Hattem zoals bij:

  • Dynamic tennis
  • Senioren Voetbal
  • Senioren Hockey
  • Senioren tafeltennis
  • Hanze gym

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden binnen Hattem, bel of mail naar: 038-4432881 / info@swhattem.nl