Dinsdagavond 29 maart organiseert de Vrijwilligersacademie NOV een Beleeftraining LVB (licht verstandelijk beperkten).

De bijeenkomst begint om 19.30 uur en is bedoeld voor vrijwilligers van de gemeenten Heerde, Hattem en Epe die mensen in hun omgeving hebben met een licht verstandelijke beperking. De beleeftraining wordt verzorgd door MEE. Deelname is gratis.
Met deze beleeftraining willen we bereiken, dat licht verstandelijk beperkten zoveel mogelijk kunnen deelnemen aan de diverse verenigingen die in onze gemeenten actief zijn.

Praktische tips bij iedere ervaring
Door je in de denk- en gevoelswereld van iemand met een licht verstandelijke beperking te verplaatsen krijg je inzicht in de belevingswereld en begrijp je beter waarom iets wel of niet werkt in de dagelijkse praktijk.

Opdrachten en ervaringen
Tijdens het doen van de opdrachten ervaren deelnemers hoe iemand met een licht verstandelijke beperking op bepaalde situaties zou kunnen reageren en wat iemand daarbij mogelijk kan ervaren. Dit leidt tot begrip, inzichten en praktische handvatten in het omgaan en communiceren met mensen met een licht verstandelijke beperking. De training wordt samen met een ervaringsdeskundige gegeven. Tijdens de nabespreking worden ervaringen van de deelnemers met elkaar gedeeld.

Praktische informatie
Wanneer: dinsdag 29 maart
Waar: Hof van Cramer, Putterweg 2D in Wapenveld
Start: 19.30 uur. Om 21.30 uur rondt men de training af.
Kosten: Vrijwilligers kunnen hier kosteloos aan mee doen.

Aanmelden of meer informatie?
Kijk voor meer informatie en aanmelden op: www.epedoet.nl/workshops

De vrijwilligersacademie is een samenwerking tussen de vrijwilligersplatforms uit gemeente Heerde en Hattem en EpeDoet! uit Epe.