Door de uitbraak van COVID-19 is thuiswerken steeds meer gemeengoed geworden. Dat kan verlichting geven, zeker als je voor een naaste zorgt die intensieve zorg nodig heeft. Maar om het combineren van werken en zorgtaken vol te houden, is meer nodig.

Daarom organiseren de steunpunten uit Epe, Apeldoorn, Heerde, Voorst en Hattem hier op donderdag 24 maart van 19.30 – 20.30 uur een webinar over.

Wat kun je verwachten?
In dit Webinar gaan we in op deze balans. Zoals het bespreekbaar maken van het belang van de mantelzorgsituatie en het voorkomen dat het allemaal te veel wordt. De nadruk van de Webinar ligt op praktische tips waar je direct mee aan de slag kunt. Bijvoorbeeld over hoe en met wie je de zorg kunt delen, bij welke loketten je kunt aankloppen voor (extra) hulp en welke domotica en handige apps je kunnen helpen om de (mantelzorg) taken beter te organiseren. Dit doen we aan de hand van informatie, filmpjes en een stroomschema dat wij speciaal voor de werkende mantelzorgers hebben ontwikkeld. Hierin schetsen we een tal van situaties, van lichte mantelzorg tot aan mantelzorg in de laatste levensfase.

Deze Webinar wordt verzorgd door trainer Natalia Vermeulen van MantelzorgNL.

Kortom: We geven informatie, tips en handvatten over hoe omgaan met de combinatie werken en mantelzorgtaken en wijzen je de kansen aan voor het verlichten van de mantelzorgtaken.

Voor meer informatie en aanmelden kun je contact opnemen met Monique Scholten via moniquescholten@swhattem.nl of via 06-83905995

Klik op de poster voor een vergroting.