HATTEM – Door een goede samenwerking tussen Stichting Welzijn Hattem (SWH) en de buurtsoos is het iedere donderdagmorgen een levendig gebeuren in De Open Poort. Dit samenkomen van twee programma’s biedt een verfrissende combinatie van lichaamsbeweging, sociale verbindingen en gemeenschapszin.

Elke donderdagochtend van 9.30 tot 10.00 uur transformeert Zitfit, een energieke ochtendactiviteit gericht op gezondheid en welzijn, de hal van De Open Poort tot een bruisend centrum van activiteit. Geleid door de sportcoach van de gemeente Hattem, biedt Zitfit een laagdrempelige manier voor mensen van alle leeftijden om actief te blijven en hun gezondheid te bevorderen. De sessies zijn ontworpen om deelnemers te helpen bij het verbeteren van hun flexibiliteit, balans en kracht, terwijl ze tegelijkertijd genieten van een stimulerende en motiverende sfeer.

Maar het plezier en de interactie stoppen niet bij Zitfit. Direct na de sessie, van 10.00 tot 12.00 uur, begint de Buurtsoos. Hier komen mensen samen om te praten, lachen en elkaar te leren kennen. Dit informele samenzijn, gehost door De Open Poort, biedt een ontspannen omgeving voor mensen uit de buurt om elkaar te ontmoeten, ervaringen te delen en vriendschappen te sluiten.

“De synergie tussen Zitfit en de Buurtsoos is ronduit inspirerend”, zegt Henk Buitenhuis, coördinator van De Open Poort. “Het biedt onze gemeenschap niet alleen de mogelijkheid om actief te blijven en gezond te worden, maar het bevordert ook een gevoel van saamhorigheid en inclusie. Het is echt fantastisch om te zien hoe mensen na de Zitfit-sessie samen blijven, genieten van elkaars gezelschap en nieuwe connecties opbouwen.”

Deze unieke samenwerking tussen Zitfit en de Buurtsoos is een goed voorbeeld van hoe lokale initiatieven elkaar kunnen versterken en de kwaliteit van leven in Hattem kunnen verbeteren. Iedereen is van harte welkom om deel te nemen aan deze combinatie van activiteiten bij De Open Poort. De toegang is vrij, hapjes en drankjes zijn gratis. Daarnaast is SWH om de 2 weken in de Open Poort aanwezig (donderdagmorgen 10.00-11.00 uur) voor allerhande SWH-zaken,

Indien nodig worden mensen gehaald en gebracht. Voor meer informatie, neem contact op met Henk Buitenhuis, tel. 06 – 46 76 36 21.