Rode Kruis

Eerstehulpverlener bij het Rode Kruis

Wat ga je doen?
Het Rode Kruis helpt mensen in nood. Dat doen wij om de hoek – en ver weg.
De eerstehulpverleners van het Rode Kruis bieden op vele manieren hulp; in de Coronacrisis, bij de opvang van vluchtelingen en op vele grote en kleinere evenementen. Je komt als hulpverlener van alles tegen. Een flauwte, een hersenschudding, een bloeding, een alcoholvergiftiging of een verstuiking.

Kijk op ons Youtubekanaal voor een filmpje over evenementenhulpverlening bij het Rode Kruis voor meer informatie. Als hulpverlener van het Rode Kruis ben je getraind voor onverwachte situaties; op diverse evenementen kun je je vaardigheden op peil houden. Is er iemand gewond of onwel? Je houdt je hoofd koel en neemt je verantwoordelijkheid. Tijdens een sportwedstrijd, een festival, een kermis of daar waar het Rode Kruis om ondersteuning wordt gevraagd. Jij en je team staan klaar daar waar hulp nodig is. De werklocatie is Hattem en omgeving.

Wanneer kunnen we jouw inzet gebruiken?
Je hebt de vrije keus voor welke evenementen of overige diensten je je aanmeldt. Je bent minimaal 52 uur per jaar beschikbaar.

Wie zoeken wij?
Kom jij in actie als iemand direct hulp nodig heeft? En voldoe je aan de volgende omschrijving?

  • Je bent 18 jaar of ouder;
  • Je hebt een geldig EHBO-certificaat of bent bereid deze te halen en je onderschrijft onze
    grondbeginselen;
  • Je bent stressbestendig en fysiek in staat tot EHBO en reanimatiehandelingen;
  • Je luistert goed en reageert alert op behoeften van hulpvragers;

Wat bieden wij jou?
Het Rode Kruis helpt mensen in nood. Dat doen wij om de hoek – en ver weg. Dat doen we vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. En dat doen wij met vele vrijwilligers die zich met passie inzetten. Wij werken wereldwijd vanuit onze zeven grondbeginselen: Menslievendheid, onpartijdigheid, neutraliteit, onafhankelijkheid, vrijwilligheid, eenheid en algemeenheid.

Wij bieden je zinvol en verantwoordelijk vrijwilligerswerk, waarbij jij het verschil kan maken. En je krijgt van ons relevante trainingen (deels online) om je EHBO kennis uit te breiden en je voor te bereiden op eerstehulpverlening. Je zult nieuwe contacten en ervaringen opdoen; goed en mooi voor je persoonlijke ontwikkeling of je CV.

Wil je dit vrijwilligerswerk doen of er meer over weten?
Voor informatie over het Rode Kruis, kijk op www.rodekruis.nl en op www.rodekruis.nl/gelderland
Is dit vrijwilligerswerk echt iets voor jou? Stuur je reactie met CV naar vacature.gelderland@rodekruis.nl

terug naar alle vacatures