Rode Kruis

Het Rode Kruis zoekt een gastdocent/spelleider op Voortgezet Onderwijs en MBO

Wat ga je doen?
Het educatieteam van het Rode Kruis houdt zich bezig met het geven van gastlessen en games binnen het onderwijs. Wij streven naar het vergroten van respect, zelfredzaamheid en hulpbereidheid onder zoveel mogelijk kinderen en jongeren.
Momenteel hebben wij plaats voor gastdocenten/spelleiders die samen met andere vrijwilligers gastlessen verzorgen op scholen voor VO en MBO. Voor deze doelgroepen hebben we de volgende lesprogramma’s ontwikkeld:

  • Gastles “Hero of Humanity”: Help je wel of help je niet? Leerlingen/studenten brengen met hun telefoon een stem uit aan de hand van filmpjes met herkenbare situaties. Jij informeert niet alleen, maar begeleidt het gesprek en stimuleert deelnemers actief mee te denken over hun rol in diverse situaties en de bijbehorende dilemma’s.
  • “The Humanity Game”:De klas speelt in teams tegen elkaar. Wie is het best in staat met beperkte middelen de meest passende noodhulp te bieden? Er komen vier grote internationale rampen aan bod. Het team dat de beste keuzes maakt en de meeste kennisvragen goed heeft, wint het spel.

Wanneer kunnen we jouw inzet gebruiken?

  • Je verzorgt minimaal 8 lessen en/of games per jaar in jouw regio, jij kiest zelf voor welke lessen je je opgeeft.
  • Na het volgen van een aantal trainingen bereid je lessen zelfstandig voor en verzorgt deze samen met een collega-vrijwilliger.

Wie zoeken wij?

  • Je wordt blij van lesgeven en hebt affiniteit met de doelgroep (jongeren van 12-23 jaar).
  • Je bent regelmatig tijdens schooltijden beschikbaar.
  • Je bent digitaal vaardig; in de lessen wordt gebruik gemaakt van online lesmateriaal.
  • Je onderschrijft de zeven grondbeginselen van het Rode Kruis.

Wat bieden wij jou?
Om je vertrouwd te maken met het lesmateriaal en ons gedachtengoed volg je eerst enkele online modules en een training op een locatie in de regio. Afhankelijk van je opleiding en ervaring volg je daarnaast een cursus didactiek. Eens per kwartaal vinden regiobijeenkomsten plaats waar je andere gastdocenten treft en jaarlijks is er een landelijke educatiebijeenkomst met interessante workshops. Het Rode Kruis vergoedt jouw reiskosten.

Wil je dit vrijwilligerswerk doen of er meer over weten?
Spreekt jou deze functie aan en wil jij je inzetten voor het Rode Kruis? Neem dan contact op met Anja Dales: adales@redcross.nl | 06 – 20 95 94 78 of Anna Nooteboom: anooteboom@redcross.nl |06 – 10 58 78 32.
Op onze website lees je meer over de genoemde gastlessen: Rode Kruis lesmateriaal en gastlessen in het voortgezet onderwijs

terug naar alle vacatures