Rode Kruis

Rode Kruis zoekt een gastdocent voor het basisonderwijs

Wat ga je doen?
In ons team is plaats voor gastdocenten die samen met andere vrijwilligers onderwijsactiviteiten verzorgen. De door het Rode Kruis ontwikkelde activiteiten voor basisscholen behandelen onderwerpen als droogte, overstromingen, extreme hitte en EHBO.
Het educatieteam houdt zich bezig met het geven van gastlessen en activiteiten met als doel: het vergroten van respect, zelfredzaamheid en hulpbereidheid onder zoveel mogelijk kinderen en jongeren.

Je gaat een of meer van de volgende soorten lessen verzorgen: “Woeste Wereld” (over natuurrampen), “Help! EHBO skills voor jou” en de “Pleisterrace”. Dit doe je op scholen voor basisonderwijs, samen met een collega-vrijwilliger. Kijk voor een indruk van onze gastlessen op onze website: lesmateriaal voor het basisonderwijs.

Het Rode Kruis helpt mensen in nood. Dat doen wij om de hoek – en ver weg. Dat doen we vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. En dat doen wij met vele vrijwilligers die zich met passie inzetten. Wij werken wereldwijd vanuit onze zeven grondbeginselen: Menslievendheid, onpartijdigheid, neutraliteit, onafhankelijkheid, vrijwilligheid, eenheid en algemeenheid.

Wanneer kunnen we jouw inzet gebruiken?
Je verzorgt minimaal 8 gastlessen per jaar in jouw regio.

Wie zoeken wij?
Draag je graag bij aan een maatschappelijke organisatie? En herken je jezelf in het volgende profiel?

• Je wordt blij van lesgeven en hebt affiniteit met kinderen van 4-12 jaar
• Je bent tijdens schooltijden voldoende beschikbaar
• Je bent digitaal vaardig; in de lessen wordt gebruik gemaakt van online lesmateriaal
• Je onderschrijft de zeven grondbeginselen van het Rode Kruis

Wat bieden wij jou?
Om je vertrouwd te maken met het lesmateriaal en ons gedachtengoed volg je eerst enkele online modules, een training over de gastles(sen) en afhankelijk van jouw opleiding en ervaring eventueel een cursus didactiek. Ieder kwartaal vinden er regiobijeenkomsten plaats met de andere vrijwilligers uit het team. Het Rode Kruis biedt een reiskostenvergoeding en voor deze functie zal een VOG aangevraagd worden.

Wil je dit vrijwilligerswerk doen of er meer over weten?
Spreekt jou deze functie aan en wil jij je inzetten voor het Rode Kruis? Neem dan contact op met Anja Dales: adales@redcross.nl | 06 – 20 95 94 78 of Anna Nooteboom: anooteboom@redcross.nl | 06 – 10 58 78 32

terug naar alle vacatures