Zet je luistertalent in bij de Luisterlijn

Wat ga je doen?
Als vrijwilliger bij de Luisterlijn bied je een luisterend oor aan mensen met zorgen, verdriet en problemen. Anoniem. Op een tijd en plaats die jou goed uitkomen. Wil je meer weten over het vrijwilligerswerk bij de Luisterlijn? Kijk dan op www.deluisterlijn.nl of stuur een bericht.
Is dit iets voor jou, dan bieden wij je eerst een training aan. Daarin helpen beroepskrachten je om je luister- en gespreksvaardigheden verder te ontwikkelen. Binnenkort start er een training bij jou in de buurt. Geef je op via onze website. Ook na de training blijven we je professioneel begeleiden en ondersteunen en houd je contact met een hecht team van vrijwilligers.

Anne is al vijf jaar vrijwilliger bij de Luisterlijn. “Na mijn pensionering had ik veel tijd, dus ik besloot me aan te melden bij de Luisterlijn. De gesprekken zijn soms erg intensief; mensen bellen vaak om te praten over eenzaamheid, psychische problemen of moeilijke relaties. Maar wat je ervoor terugkrijgt is onbetaalbaar: je hebt iemand kunnen helpen, gewoon door te luisteren.”

Wanneer kunnen we jouw inzet gebruiken?
Werken bij de Luisterlijn vraagt om ruimte in je hoofd, hart en agenda. Je zet je ongeveer 4 uur per week voor de Luisterlijn in. Dit kan in een aaneengesloten dienst, of 2 diensten van 2 uur. De diensten kun je zelf inplannen. Het grootste deel van de diensten verrichten vrijwilligers vanuit huis. Als je de voorkeur geeft aan diensten op onze locaties, dan is dat ook mogelijk. We vragen je 2 keer per maand een nachtdienst van 2 uur te doen.

Wie zoeken wij?
Ben jij iemand
– met een leergierige en open houding
– die gemiddeld 4 uur per week inzetbaar is
– die bereid is 2 x per maand een nachtdienst van 2 uur te doen en
– kan en wil deelnemen aan onze training bij jou in de buurt

Dan horen we graag van je! Een specifieke vooropleiding is niet nodig.

Wat bieden wij jou?
– boeiende gesprekken die niet alleen voor de ander maar ook voor jou van betekenis zijn
– gedegen training in gesprekstechnieken en goede begeleiding
– themabijeenkomsten over onderwerpen als eenzaamheid, depressie en verlies en
– je ontvangt na de training een certificaat

Wil je dit vrijwilligerswerk doen of er meer over weten?
Neem dan contact op met M. Poppinga, via e-mailadres zwolle@deluisterlijn.nl of via telefoonnummer 038 – 426 89 91

terug naar alle vacatures