Met ingang van 2 november 2023 zal Stichting Welzijn Hattem spreekuur houden in het gebouw van De Open Poort, aan de Veldhoeve in Hattem.

Het spreekuur wordt om de twee weken gehouden op de donderdag in de even weken.

Inwoners van Hattem kunnen tussen 10.00 en 11.00 uur terecht met hun vragen. Dit kunnen bijvoorbeeld vragen zijn op het gebied van welzijn en informele zorg. Voorbeelden van vragen waarmee u op het spreekuur terecht kunt zijn: Bent u mantelzorger en kunt u daarbij ondersteuning gebruiken of een luisterend oor, loopt u vast met uw administratie en wilt u weten wat onze vrijwilligers van Op Koers voor u kunnen betekenen, wilt u (weer) wat gaan ondernemen en bent u benieuwd naar de mogelijkheden of zoekt u iemand om dit mee samen te doen? Je hebt jonge kinderen en kunt daar af en toe wat ondersteuning bij gebruiken, misschien is een vrijwillige steunouder een optie? U zet u graag in voor een ander en bent benieuwd welke leuke vrijwilligersfuncties er zijn.
Dit zijn voorbeelden, maar schroom niet om ook met andere vragen naar het spreekuur te komen. De welzijnscoaches Bernadette, Mariette en Monique denken graag met u mee.

Voor de inwoners van Hattem aan de noord- en westkant is dit spreekuur goed nieuws, aldus Henk Dekker, directeur van Stichting Welzijn Hattem. “Inwoners kunnen nu dicht bij huis met hun vragen bij ons terecht. Dat is vooral een voordeel voor ouderen en minder mobiele mensen”, zo stelt hij.

Deze uitbreiding van diensten past in het beleid van de Stichting. “Als Welzijnsorganisatie willen we graag nog dichter bij de mensen komen en intensiever samenwerken met andere organisaties in Hattem. In dit geval met De Open Poort. We maken daarom graag gebruik van dit gebouw.”

Deze samenwerking sluit ook aan bij de wens van de gemeenteleden van De Open Poort om meer van betekenis te zijn voor stads- en buurtgenoten. Het gebouw van De Open Poort wordt doordeweeks lang niet elke dag gebruikt, maar is wel elke donderdagmorgen open in verband met de buurtsoos. Dan kunnen buurtgenoten terecht voor een kop koffie, een spelletje biljart en voor het lenen van een boek uit de bibliotheek in de hal van het gebouw.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.