Pas op een hond uit de buurt via Stichting OOPOEH

Wat gaat u doen?
Heeft u zelf geen hond, maar vindt u het gezelschap van een hond heel leuk? Als OOPOEH (Opa’s en Oma’s Passen Op Een Hond) past u op een hond uit de buurt. U krijgt gezelschap van de hond wanneer het u uitkomt. Hond blij, baasje blij, u blij!

Wanneer kunnen we uw inzet gebruiken?
Uw oppashond wordt door het baasje bij u thuisgebracht en weer opgehaald. Tenzij u dit anders met het baasje afspreekt of u de hond graag thuis wilt ophalen voor een wandeling. Alles is geheel vrijblijvend en in onderling overleg worden de momenten bepaald.

Wie zoeken wij?
Iedereen boven de 55 jaar die voor een dier kan zorgen, kan OOPOEH worden. U past in uw eigen huis op, tenzij u bijvoorbeeld een hond thuis wil ophalen voor een wandeling. Bent u jonger dan 55 en wilt u OOPOEH worden? In enkele gevallen maken we een uitzondering voor mensen tussen de 50 en 55 jaar. Neemt u daarvoor contact met ons op.

Wat bieden wij u?
Het passen op een hond heeft veel voordelen. Het is goed voor uw gezondheid. Als u een hond uitlaat bent u in beweging en komt u in de buitenlucht. Zo verbetert het zorgen voor een dier uw conditie maar ook uw stemming. Een hond brengt u plezier. U krijgt regelmatig leuke gratis uitjes aangeboden die Stichting OOPOEH voor alle OOPOEH’s organiseert. U ontmoet nieuwe mensen. Een hond brengt u in contact met zijn baasje en nieuwsgierige buurtbewoners. Ook ontmoet u andere OOPOEH’s tijdens OOPOEH uitjes en evenementen.

Wilt u dit vrijwilligerswerk doen of er meer over weten?
Lijkt het u wat om OOPOEH te worden? Neemt u dan contact op met Stichting OOPOEH via info@oopoeh.nl of 020-7853745

terug naar alle vacatures